Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε μια υπερυπολογιστική λύση για τη δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, σχεδιασμένη για μεγάλες επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και κυβερνητικούς οργανισμούς, ώστε να επιταχύνουν την εκπαίδευση και τη ρύθμιση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) με τη χρήση ιδιωτικών δεδομένων.
Η λύση περιλαμβάνει μια σουίτα λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να εκπαιδεύουν και να συντονίζουν μοντέλα και να αναπτύσσουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η λύση περιλαμβάνει επίσης υπερυπολογιστές με υδρόψυξη, επιταχυνόμενο υπολογισμό, δικτύωση, αποθήκευση και υπηρεσίες για να βοηθήσει τους οργανισμούς να ξεκλειδώσουν ταχύτερα την αξία της τεχνητής νοημοσύνης.
Η HPE εισέρχεται (και αυτή) στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης
«Οι κορυφαίες εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο εκπαιδεύουν και συντονίζουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσουν την καινοτομία και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στον τομέα της έρευνας. Για να το κάνουν όμως αυτό αποτελεσματικά και αποδοτικά χρειάζονται λύσεις για συγκεκριμένο σκοπό», δήλωσε ο Τζάστιν Χόταρντ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής HPC, AI & Labs της Hewlett Packard Enterprise. «Για να υποστηρίξουν το Generative AI, οι οργανισμοί πρέπει να αξιοποιήσουν λύσεις που είναι βιώσιμες και παρέχουν την αποκλειστική απόδοση και την κλίμακα ενός υπερυπολογιστή για την υποστήριξη της εκπαίδευσης μοντέλων AI. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την NVIDIA για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη AI-native λύση που θα βοηθήσει τους πελάτες μας να επιταχύνουν σημαντικά την εκπαίδευση και τα αποτελέσματα των μοντέλων AI».
Τα εργαλεία λογισμικού για τη δημιουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, την προσαρμογή μοντέλων και την ανάπτυξη και τροποποίηση κώδικα αποτελούν βασικά στοιχεία αυτής της υπερυπολογιστικής λύσης τεχνητής νοημοσύνης. Το λογισμικό είναι ενσωματωμένο στην τεχνολογία υπερυπολογιστών HPE Cray, η οποία βασίζεται στην ίδια ισχυρή αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου και τροφοδοτείται από NVIDIA Grace Hopper GH200 Superchips.
Συνδυαστικά, αυτή η λύση προσφέρει στις επιχειρήσεις υψηλή απόδοση που απαιτείται για μεγάλα AI workloads, όπως η εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) και μοντέλων συστάσεων βαθιάς μάθησης (DLRM). Χρησιμοποιώντας το HPE Machine Learning Development Environment σε αυτό το σύστημα, το μοντέλο ανοικτού κώδικα Llama 2 τελειοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι προηγμένες υπερυπολογιστικές δυνατότητες της HPE, υποστηριζόμενες από την τεχνολογία της NVIDIA, βελτιώνουν τις επιδόσεις του συστήματος.
«Η δημιουργική AI μεταμορφώνει κάθε βιομηχανική και επιστημονική προσπάθεια», δήλωσε ο Ίαν Μπακ, αντιπρόεδρος του τμήματος Hyperscale και HPC της NVIDIA. «Η συνεργασία της NVIDIA με την HPE σε αυτή την έτοιμη λύση εκπαίδευσης και προσομοίωσης AI, η οποία τροφοδοτείται από τα NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips, θα παρέχει στους πελάτες τις επιδόσεις που απαιτούνται για να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής του ΑΙ».
Το μέλλον των υπερυπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης
Μέχρι το 2028, εκτιμάται ότι η αύξηση των φορτίων εργασίας AI θα απαιτήσει περίπου 20 γιγαβάτ ισχύος εντός των κέντρων δεδομένων. Οι πελάτες θα χρειαστούν λύσεις που θα παρέχουν ένα νέο επίπεδο απόδοσης για να ελαχιστοποιήσουν το ανθρακικό αποτύπωμα.
Η ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελεί τον πυρήνα των πρωτοβουλιών της HPE στον τομέα της πληροφορικής, η οποία παρέχει λύσεις με δυνατότητες υδρόψυξης που μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της απόδοσης έως και 20% ανά κιλοβάτ σε σχέση με τις αερόψυκτες λύσεις και να καταναλώνουν 15% λιγότερη ενέργεια.
Σήμερα, η HPE κατέχει την πλειονότητα των 10 πιο αποδοτικών υπερυπολογιστών στον κόσμο με τη χρήση υδρόψυξης (DLC), η οποία ενσωματώνεται στη λύση υπερυπολογιστών για την τεχνητή νοημοσύνη για την αποτελεσματική ψύξη των συστημάτων, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας για εφαρμογές υψηλής υπολογιστικής.
Η HPE βρίσκεται σε προνομιούχα θέση να ενισχύσει τους οργανισμούς να απελευθερώσουν την πιο ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών για να προωθήσουν τους στόχους τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της χρήσης ενέργειας.
Διαθεσιμότητα
Η υπερυπολογιστική λύση για το Generative AI θα είναι γενικά διαθέσιμη τον Δεκέμβριο μέσω της HPE σε περισσότερες από 30 χώρες.
Latest News
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)
Αυξημένες κατά 21% οι παγκόσμιες δαπάνες για το cloud το 3ο τρίμηνο του 2024
Oι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud ανήλθαν το γ' τρίμηνο του 2024 στα 82 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένεες κατά 21%
Το Google.org ρίχνει 20 εκατ. δολάρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη
Στο πρώτο Forum “AI for Science”, που έλαβε χώρα χθες, το Google.org ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης για επιστημονικά επιτεύγματα.
SOS για τα SMS
Η χρήση των SMS για προσωπική επικοινωνία έχει πάρει την κατιούσα. Εξακολουθούν πάντως να παίζουν σημαντικό ρόλο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι τις αρχές του 2027 έτοιμο το πρώτο data center της Data4
Tο campus της Data4 στην Παιανία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα βοηθήσει να καταστεί η χώρα πύλη εισόδου δεδομένων στη νότια Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Ολιβιέ Μισελί
Πιέσεις στην Google να πουλήσει το Chrome - Τα σχέδια της Ουάσιγκτον
Η μηχανή αναζήτησης της Google βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών αρχών - Πότε αναμένεται η απόφαση