Ήπιες πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, δίνοντας περιθώριο για κατοχύρωση κερδών μετά τη θετική εβδομάδα που ολοκλήρωσαν, ενώ επηρεάστηκαν και από τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα που έδειξαν ότι η κερδοφορία επιβραδύνθηκε.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,04%, με τον κλάδο της υγείας να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,32% στις 7.480 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,14% στις 15.896 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,24% στις 7.251 μονάδες.
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας Julius Baer υποχώρησαν 11%, καθώς σε ενημέρωση των επενδυτών ανέφερε αύξηση 3% στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και δήλωσε ότι είχε κλείσει προσαρμογές αποτίμησης 82 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
Επίσης, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer σημείωσε βουτιά άνω του 19% αφού ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ότι διέκοψε τις δοκιμές ενός νέου αντιπηκτικού φαρμάκου λόγω «έλλειψης αποτελεσματικότητας».
Οι αγορές προσπάθησαν επίσης να διαγνώσουν το κατά πόσο τα τελευταία στοιχεία από τις επιμέρους οικονομίες μπορεί να επηρεάσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έδειξαν να απορρίπτουν την ιδέα της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ σύντομα, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τον στόχο,
«Δεν θα ήταν συνετό να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια πολύ νωρίς», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel σε ομιλία του την Παρασκευή. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την πολιτική μέχρι να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα επιστρέψουμε στη σταθερότητα των τιμών σε μόνιμη βάση».
Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν κατά 11% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας Destatis. Οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 14,7% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης σημείωσε μηνιαία πτώση 0,1% τον Οκτώβριο.
Στον ίδιο μήνα οι τιμές της ενέργειας υποχώρησαν 27,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022 και σημείωσαν πτώση 0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους και κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν άνοδο 4,4% σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία βάση.
Latest News
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές - Αρνητικός ο FTSE 100
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την αγορά ομολόγων για να έχουν εικόνα για το κόστος δανεισμού
Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές - Βαρίδι στο Λονδίνο η ΒΡ
Η BP χάνει πάνω από 2% - Τα ασθενέστερα περιθώρια κέρδους διυλιστηρίου και η δραστηριότητα ανάκαμψης θα επιφέρουν πλήγμα 100 έως 300 εκατομμυρίων δολαρίων
Παρέμειναν τα βρετανικά «σύννεφα» στις ευρωαγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6%
Υπό πίεση και σήμερα οι ευρωαγορές – Ανησυχία στο Λονδίνο
Η αβεβαιότητα είναι ακόμη παρούσα
«Όλα τα λεφτά» ο πληθωρισμός των ΗΠΑ για τις αγορές - Τι αναμένουν Fed, αναλυτές και επενδυτές
Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έφεραν τα πάνω-κάτω στις αγορές - Πώς θα κινηθούν τα επιτόκια
Έριξαν και τις αγορές της Ευρώπης τα αμερικανικά στοιχεία
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ροκάνισαν σημαντικά τα κέρδη μιας κατά τα άλλα θετικής εβδομάδας
Με το βλέμμα στο Λονδίνο οι ευρωπαϊκές αγορές
Όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι αποδόσεις ορισμένων ομολόγων έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και δεκαετίες
Θετικά οι ευρωαγορές - Αδύναμος ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 515,88 μονάδες
Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, αναταράξεις και στα ομόλογα
Trumtrade και Κίνα προκαλούν νευρικότητα
Γύρισμα και πτωτικό κλείσιμο στις ευρωαγορές, μετά τα μάκρο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,27%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε έως το +0,5%.