
Με καπνογόνα αλλά και μια μικρή… εστία φωτιάς που άναψαν εντός του κοινοβουλίου, προσπάθησαν μέλη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας να εμποδίσουν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.
Φρέντι Μπελέρης: Δεν θέλουν να αναλάβω δήμαρχος
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι βουλευτές συγκέντρωσαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας και κόκκινος, πράσινος και μοβ καπνός γέμισε τον αέρα. Η ασφάλεια πάντως κράτησε τους διαδηλωτές μακριά από την έδρα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά η οποία πέρασε μπροστά σε ένα κοντέινερ πριν οι φλόγες εξαπλωθούν για λίγο και σβηστούν από τους γύρω βουλευτές.
«Η μάχη δεν έχει επιστροφή»
Ο de facto ηγέτης του κόμματος, ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία.
«Η μάχη δεν έχει επιστροφή» δήλωσε ο Μπερίσα στους δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε τον πλουραλισμό στο κοινοβούλιο».
Κατηγορίες για διαφθορά
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά του Μπερίσα και του γαμπρού του για διαφθορά σχετικά με μια συμφωνία που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πιέσεις «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».
Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Μπερίσα έχει ασυλία από τη δίωξη ως βουλευτής. Ωστόσο του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του, με τον νυν πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να αρνείται την κατηγορία.
«Αυτοί (η αντιπολίτευση) έφεραν το λεξιλόγιο και τα ήθη του δρόμου στην πολιτική», έγραψε ο Ράμα στο X μετά τις ταραχές.


Latest News

Το χάος του Τραμπ μετατρέπει τις ελβετικές τράπεζες σε καταφύγιο για τους πλούσιους Αμερικανούς
Οι εταιρείες που διαχειρίζονται διασυνοριακές συναλλαγές βλέπουν αυξημένο ενδιαφέρον Αμερικανών να σταθμεύσουν τα χρήματά τους στην Ελβετία

Η μεγάλη φυγή των baby boomers - Ποια επαγγέλματα «ξεμένουν» από εργαζόμενους συνταξιοδοτήσεων
Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν εκτιναχθεί από το 2021 και μετά, ξεπερνώντας ή φλερτάροντας με το ψυχολογικό όριο των 200.000 ετησίως.

Σχέδιο για επιστροφή της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια μετά από 38 χρόνια
Σχέδιο επαναφοράς της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία - Οι στόχοι και οι προβλέψεις έως το 2050

Πρόστιμα έως 500.000 ευρώ για σπατάλες τροφίμων στην Ισπανία
Νόμος για να μειωθεί κατά 50% η φύρα στο λιανικό εμπόριο και κατά 20% στη βιομηχανία τροφίμων

Τζέι Κλέιτον: Ο εξ απορρήτων του Τραμπ και άνθρωπος των ειδικών αποστολών, υποψήφιος για «σερίφης» της Wall Street
Ο Τζέι Κλέιτον θα αναλάβει μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ - Το παρελθόν του και οι ανησυχίες που φέρνει ο νέος πρόεδρος

Αναταραχές στην αγορά από το νέο σύστημα φόρτισης της BYD - Η αντίδραση Μασκ
Τα έσοδα της BYD ξεπέρασαν για πρώτη φορά το όριο των 100 δισ. δολαρίων

Ποια είναι η startup που απέρριψε προσφορά 800 εκατ. δολ. της Meta;
Η νοτιοκορεατική startup, FuriosaAI απέρριψε την προσφρορά των 800 εκατ.δολ. της Meta για λόγους επιχειρηματικής στρατηγικής

Τουρκία: Πώς το «φλερτ» της Wall Street εξανεμίστηκε σε μισή ώρα – Το χρονικό της βουτιάς της λίρας
Σημαντικές ρωγμές στην προσπάθεια των Τούρκων αξιωματούχων να προσελκύσουν επενδυτές στη λίρα και στα ομόλογα
![Μασκ: Φτάνει σε σταυροδρόμι για την Tesla [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/musk-600x400.jpeg)
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Tesla - Οι προβλέψεις στέλνουν τη μετοχή στα 200 και στα... 800 δολάρια [γράφημα]
Ο Ίλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Αμερική και αυτό έχει επηρεάσει τη μετοχή της Tesla

O Τραμπ αναζωπυρώνει τους φόβους για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών
Ποιες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με το δίλημμα της απόκτησης πυρηνικών όπλων