
Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μιλά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης: Ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί έστω και αργά
Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, σημείωσε ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τη διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου και Ιουνίου, όπου ο λαός έδωσε ξεκάθαρη νίκη στη ΝΔ. «Η παράταξη συστρατεύεται σήμερα για τις νέες μάχες τις οποίες διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο ορόσημο για τη ΝΔ είναι οι ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024.
«Στην πρώτη 4ετία επικεντρωθήκαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές κρίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι στην επόμενη 4ετία το στοίχημα είναι «να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες των πληγών που αντιμετωπίσαμε, ενώ παράλληλα να σταθούμε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».
«Όπλο μας θα είναι οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και γενναίες τομές και αλλαγές, ενώ στρατηγική μας επιδίωξη ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, οι συντονισμένες παρεμβάσεις δηλαδή σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το 41%
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημείωσε ότι ο λαός επιβράβευσε τη συνεπή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, δίνοντάς της υψηλό ποσοστό. «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη, αλλά κίνητρο για αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το πολιτικό κοντέρ «μηδενίστηκε» στις τελευταίες εκλογές.
Από τον Παύλο Μαρινάκη στη Μαρία Συρεγγέλα
Με αποκλειστικό θέμα την εκλογή της βουλευτή στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, που κατείχε από τον Δεκέμβριο του 2021 ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του θα μείνει μόνο σε όσα θέλει να σηματοδοτήσει με τη συγκεκριμένη αλλαγή σκυτάλης στο κόμμα, αντίθετα επιφυλάσσει, όπως λένε οι πληροφορίες, ευθεία και έμμεσα μηνύματα – τόσο προς το γαλάζιο οικοσύστημα όσο και προς τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά τη νέα γραμματέα πάντως, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και μένει το τυπικό της εκλογής της.
Έτσι η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εργασίας για θέματα ισότητας, δημογραφικού και οικογένειας (ένα χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021) γίνεται η πρώτη γυναίκα γραμματέας στην κεντροδεξιά παράταξη.
Ο Μητσοτάκης την επέλεξε ανάμεσα σε άλλες εισηγήσεις που είχε δεχθεί για τη διαδοχή του Μαρινάκη για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, είναι ένα πρόσωπο με μακρά γαλάζια διαδρομή (σε ΟΝΝΕΔ, ΕΛΚ κ.ο.κ) γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δεν βρήκε αποδείξεις για περικύκλωση Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ, ενώ δεσμεύτηκε ότι, αν το κάνουν, θα τους χαρίσει τη ζωή.

Οι 6 πυλώνες της πολιτικής Παπασταύρου για την ενέργεια και το περιβάλλον
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου στη διάρκεια παραλαβής των αρμοδιοτήτων του τόνισε τη σημασία της ενέργειας στα εθνικά ζητήματα

Βρετανία: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη 26 ηγετών για την Ουκρανία, o Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σχοινοβατεί ανάμεσα στον ιστορικό υπερατλαντικό σύμμαχο και το φιλο-ουκρανικό πνεύμα που κυριαρχεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Φιντάν: Αν προσφέρουμε στην ασφάλεια της Ευρώπης θα ζητήσουμε ανταλλάγματα
«Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας τομέας που πρέπει να επανεξετάζεται καθημερινά», είπε ο Χακάν Φιντάν

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Δέσμευση Δήμα για «στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα» στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Τι δήλωσαν οι Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση από τη Moody's
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.