Ένα βίντεο από το έτος 1966 παρουσιάζει παιδιά της δεκαετίας του 1960 να κάνουν προβλέψεις για το πώς θα ήταν η ζωή το 2000.
Economist: Από την τιμή του καφέ μέχρι τα ρομπότ και τους πολέμους – Όσα θα μας απασχολήσουν το 2024
Το πιο αστείο είναι ότι όλες οι προβλέψεις τους είναι αληθινές στη σημερινή εποχή.
Ένα τμήμα από το βίντεο – το οποίο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966, ως μέρος του Tomorrow’s World του BBC – κοινοποιήθηκε στο Twitter, όπου συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 40.000 likes.
Το κλιπ διάρκειας 40 δευτερολέπτων ξεκινά με ένα αγόρι που λέει: «Οι άνθρωποι θα θεωρούνται περισσότερο ως στατιστικά στοιχεία παρά ως πραγματικοί άνθρωποι». Στη συνέχεια, μια κοπέλα είπε τη γνώμη της και είπε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο. Νομίζω πως όλες οι μηχανές παντού, θα κάνουν τα πάντα για σένα. Ξέρεις, θα βαρεθείς όπως κι εγώ να το κάνω. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο».
Τα θέματα που κυριάρχησαν στις δηλώσεις τους ήταν η ατομική βόμβα, ο υπερπληθυσμός και η άνοδος των ρομπότ, ενώ κάποια ανήλικα χάρισαν μία αχτίδα αισιοδοξίας, στέλνοντας μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ανισότητες.
Σας θυμίζουν κάτι;
Ο κόσμος μπορεί να μην ζούσε μέχρι και το 2000, σύμφωνα με τους μαθητές, καθώς «κάποιος τρελός», μπορεί να έπαιρνε υπό τον έλεγχο του τις ατομικές βόμβες και να τις χρησιμοποιούσε.
Άλλο ένα ζήτημα που φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα ήταν ο υπερπληθυσμός. Εκτίμησαν πως στο μέλλον δεν θα υπήρχε αρκετός χώρος για μονοκατοικίες και οι άνθρωποι θα ζούσαν, στριμωγμένοι, σε διαμερίσματα με ελάχιστα υλικά αγαθά, καθώς δεν θα χωρούσαν. Άλλοι, προέβλεψαν πως θα φτιαχτούν σπίτια και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να καλύψουν τις ανάγκες.
Ο άνθρωπος, παράλληλα, θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα να βρει δουλειά καθώς η τεχνολογία και τα ρομπότ θα είχαν καταλάβει όλες τις θέσεις. Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η πραγματικότητα δεν μοιάζει και εντελώς απίθανη.
Πηγή: in.gr
Latest News
«Λεονάρντο ντα Βίντσι»: Ο Κεν Μπερνς για τον άνθρωπο που είχε το μυαλό όλων των ανθρώπων
«Γνώριζε όλα αυτά τα πράγματα χωρίς μικροσκόπιο ή τηλεσκόπιο αιώνες πριν από εμάς», είπε ο Κεν Μπερνς για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Τέσσερα νέα ντοκυμαντέρ διηγούνται την ιστορία των θρυλικών Beatles
Ο Σαμ Μέντες ετοιμάζεται να μας βάλει στον κόσμο των Beatles, με τέσσερα ντοκιμαντέρ – το καθένα από την οπτική γωνία κάθε «Σκαθαριού».
Τα τέσσερα νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Τι πιστεύουν οι πολίτες [γραφήματα]
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η καθολική δήλωση των εσόδων-εξόδων μιας επιχείρησης στο myDATA από 1η Ιανουαρίου 2025 - Τι θα γίνει με το Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο
Ο crypto επενδυτής που πλήρωσε 6 εκατ. για μία μπανάνα σχεδιάζει να την... φάει
Τι σχέση μπορεί να έχει μία μπανάνα με τα κρυπτονομίσματα αλλά και διάσημα έργα τέχνης που βγαίνουν στο σφυρί
Στο γυναικείο μπάσκετ η νέα μεγάλη επένδυση του Αντετοκούνμπο
Ο Αντετοκούνμπο έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του «money never sleeps» ενώ παράλληλα έχει έντονη φιλανθρωπική δράση
Οταν η μπανάνα είναι... έργο τέχνης πωλείται 6,2 εκατ. ευρώ
Στη δημοπρασία... κονταροχτυπήθηκαν επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές
Η «χρυσή» αποχώρηση του Ναδάλ - Πόσα κέρδισε από το τένις
Από το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως 14χρονος το 2001, ο Ναδάλ έχει συγκεντρώσει νίκες και τεράστια ποσά
Σπάει ρεκόρ η αξία της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας
Οι περιοδείες των σούπερ σταρ βοήθησαν την βρετανική μουσική βιομηχανία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Economist τόσο το Βρετανικό Μουσείο όσο και η βρετανική κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Sotheby’s: 65,5 εκατ. δολ. για τα «Νούφαρα» του Μονέ
Η πώληση του έργου του Κλοντ Μονέ σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική ισοδυναμεί με μια σημαντική νίκη για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's