Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις από τον κλάδο του πετρελαίου, αλλά και την πτώση της βρετανικής αγοράς να επιδρούν και πάλι στις αγοραστικές διαθέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,19% στις 7.481 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,01% στις 15.900 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,24% στις 7.229 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές διακυμάνσεις

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Sonova έκλεισαν κατά 7,7% υψηλότερα, αφού ο όμιλος λύσεων ακουστικής φροντίδας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις κερδών του για ολόκληρο το έτος κατά λιγότερο από το αναμενόμενο στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Κέρδη 4,2% και για τις μεταχές της γερμανικής κατασκευαστικής όπλων Rheinmetall, αφού η εταιρεία περιέγραψε τις μεσοπρόθεσμες προσδοκίες εσόδων και λειτουργικών περιθωρίων, ικανοποιώντας την αγορά.

Από την άλλη, η εταιρεία λογισμικού TeamViewer σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600, ήτοι άνω του 10%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Permira ότι η συνδεδεμένη οντότητα TigerLuxOne είχε τοποθετήσει 13 εκατομμύρια μετοχές στο TeamViewer, με αξία 13,90 ευρώ ανά μετοχή, η οποία υποδηλώνει discount περίπου 8% από την τελευταία τιμή κλεισίματός της.

Οι αγορές επηρεάστηκαν από τα στοιχεία για τον δανεισμό της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρουμένων των τραπεζών, ήταν 14,9 δισ. στερλίνες τον Οκτώβριο, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο δανεισμού για τον μήνα από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1993.

Ήταν επίσης υψηλότερο από τις προβλέψεις της συναίνεσης και από τις προβλέψεις του Μαρτίου από το ανεξάρτητο Γραφείο Υπευθυνότητας Προϋπολογισμού ύψους 13,7 δισ. στερλινών. Οι φορολογικές εισπράξεις ήταν 2,7 δισ. λίρες υψηλότερες σε ετήσια βάση στα 57,9 δισ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικά πρόσημα, άλμα για την Ericson
Αγορές |

Ανοδικά οι ευρωαγορές, άλμα για την Ericsson

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να συνεχίσουν την αντίδραση που άρχισαν χτες μετά από αρκετές ημέρες πιέσεων. Οι δείκτες Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να κερδίζει κατά 0,95%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.263 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% […]