Μικρές μεταβολές παρουσίασαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου υποχωρούσε κατά λιγότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,406% και του 2ετούς κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,877%.

Wall Street: Δέχεται «λιανικές» πιέσεις

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τη δημοπρασία 20ετών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η ζήτηση για τους ομολογιακούς τίτλους ήταν ελαφρώς υψηλότερη από το μέσο όρο.

Οι επενδυτές αξιολογούν την κατάσταση της οικονομίας ενώ προσπαθούν να διαμορφώσουν εικόνα για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Στην τελευταία συνεδρίαση η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων δεν βρίσκονται οι μειώσεις των επιτοκίων αλλά το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων.

Ωστόσο οι αγορές έχουν σχεδόν διαγράψει κάθε προσδοκία για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς πολλά οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΔΤΚ του Οκτωβρίου υποδεικνύουν επιβράδυνση πληθωριστικών πιέσεων.

Οι αγορές εκτιμούν σε ποσοστό άνω του 99% ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα για τρίτη συνεχόμενη φορά κατά τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Αντίθετα, τα ερωτήματα σχετικά με το πότε η Fed μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια και αν είναι πιθανό να πλήξει ύφεση την αμερικανική οικονομία έχουν γίνει πιο έντονα μεταξύ των επενδυτών. Πολλοί ελπίζουν ότι τα πρακτικά θα ρίξουν φως στην αναμενόμενη πορεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές