
Το Ισραήλ θα επιτρέψει σε 300 φορτηγά με βοήθεια να εισέλθουν στη Γάζα, απελευθερώνοντας 150 Παλαιστίνιους σε αντάλλαγμα για 50 ομήρους.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που προκύπτουν από τη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και με μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ, η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προβλέπει τετραήμερη παύση των μαχών, όπως μεταδίδει η Haaretz.
Νετανιάχου για τους ομήρους: Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα
Ωστόσο, αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα επιμένουν ότι η συμφωνία δεν είναι οριστική μέχρι να συμφωνηθεί επίσημα.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 γυναίκες και παιδιά ως ομήρους, ενώ το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους (κυρίως γυναίκες και παιδιά).
Το Ισραήλ θα επέτρεπε επιπλέον την είσοδο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια την ημέρα στη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο. Παραμένει ασαφές αν η τελική συμφωνία θα περιλαμβάνει καθημερινή εξάωρη παύση των ισραηλινών πτήσεων επιτήρησης πάνω από τη βόρεια Γάζα. Νωρίτερα την Τρίτη, το CNN μετέδωσε ότι το Ισραήλ είχε συμφωνήσει να μην πετούν drones για έξι ώρες την ημέρα, κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.
Η παύση θα μπορούσε να παραταθεί για έναν ακόμη απροσδιόριστο αριθμό ημερών, εάν και τα δύο μέρη συμφωνήσουν σε μια παρόμοια αναλογία ανταλλαγής κρατουμένων/ομήρων.
«Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα»
«Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.
«Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δημείωσε ο Νετανιάχου σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή: in.gr


Latest News

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο
Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε αίτημα για να μεταφερθούν τραυματίες από την πόλη Κότσανη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Οι δημοσκοπήσεις, ο «κανένας» και ο κώδωνας «κινδύνου» στα κομματικά επιτελεία
Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δημιουργούν «φουρτούνες» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι εσωκομματικές «μουρμούρες» αυξάνονται

Σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον Τραμπ -Καταργεί τις βίζες για δεκάδες χώρες
Το σημείωμα του Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί συνολικά 41 χώρες χωρισμένες σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Ποιες είναι οι δύο νέες πλατφόρμες που ανοίγουν για το ευρύ κοινό
Πρόκειται για τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Καιρός: Κύμα αφρικανικής σκόνης και ζέστη την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Από το απόγευμα της Κυριακής η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά – Ο καιρός έως και την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Ειδικές αποστολές για επτά στελέχη - Η επομένη του ανασχηματισμού
Ο πιο βαθύς ανασχηματισμός από το 2019, που ανακοινώθηκε χθες, συνοδεύτηκε από άγριο παρασκήνιο με καραμπόλες, διλήμματα και… δύσκολες ζυμώσεις έως την τελευταία στιγμή

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας