
Στο επίπεδο των 2.000 δολαρίων διαπραγματεύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve αποκλιμακώνουν τις αποδόσεςι των αμερικανικών ομολόγων και διατηρούν το δολάριο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 μηνών.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 2.001,89 δολάρια η ουγγιά ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 2.006 δολάρια, ενώ έφθασε κ σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29 την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο κατά 0,1% στα 2.003, 90 δολάρια.
Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πρόστιμο μαμούθ στη Binance για διευκόλυνση τρομοκρατών και ξέπλυμα
«Το μακροοικονομικό σκηνικό γίνεται υποστηρικτικό (για τον χρυσό), καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυξάνει τις προοπτικές για το τέλος του κύκλου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα για χρυσό», σύμφωνα με τους αναλυτές της ANΖ.
Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση ότι θα προχωρήσουν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού οπισθοχωρήσει, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου-1ης Νοεμβρίου.
Οι αγορές είναι βέβαιες ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων και επί του παρόντος και τιμολογούν σχεδόν 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έως τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.
Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι των αντιπάλων του, αλλά διατηρήθηκε κοντά σε χαμηλό άνω των 2-1/2 μηνών που άγγιξε την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση.
Το ασθενέστερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Οι βουτιές των τιμών είναι πιθανώς μια καλή ευκαιρία για αγορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια στιγμή η Fed θα μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo, προβλέποντας ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2ου εξαμήνου του 24ου εξαμήνου για να στοχεύσει στο επίπεδο των 2150 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024.


Latest News

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Προς υψηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρότερος παράγοντας όλων για τις τιμές στο πετρέλαιο παραμένει η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ