Μικτά πρόσημα σημείωσαν για ακόμη μία ημέρα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες όμως εμφάνισαν και υποτονικές συναλλαγές καθώς σήμερα τα αμερικανικά κεφάλαια βρίσκονται στο περιθώριο λόγω της αργίας της ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,62% και έκλεισε στις 7.029,2 μονάδες, καθώς επηρεάστηκε από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις έκτακτες εκτιμήσεις της Judo Bank. Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Αυστραλίας υποχώρησε στο 46,4, από το 47,6 του Οκτωβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου, κλείνοντας κατά 0,13% υψηλότερα στις 2.514,96 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,17% κλείνοντας στις 815,98 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες του, κερδίζοντας τελικά 0,92% την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης και ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,48%, κλείνοντας την ημέρα στις 3.561,52 μονάδες.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, υψηλότερα από την άνοδο 4,1% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό ήταν επίσης υψηλότερο από το 4,45% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο δείκτης βασικού πληθωρισμού MAS, το οποίο αφαιρεί τις τιμές των καταλυμάτων και των ιδιωτικών μεταφορών και χρησιμοποιείται από τη νομισματική αρχή της χώρας ως μετρητής πληθωρισμού, αυξήθηκε στο 3,3% τον Οκτώβριο από 3% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές