Σε μικρές αναπροσαρμογές αναλώθηκε σήμερα η Wall Street, κλείνοντας με μικτά πρόσημα, μια παραδοσιακά υποτονική συνεδρίαση ημιαργίας, την επομένη μάλιστα της γιορτής των Ευχαριστιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,33% στις 35.390 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,06% στις 4.559 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,11% στις 14.250 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow και ο S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 1,3% και 1,1% αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1%, ολοκληρώνοντας την τέταρτη εβδομαδιαία σερί άνοδο.

Τα ομόλογα

Οι κινήσεις αυτήν την εβδομάδα επηρεάστηκαν από την σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, οι οποίες έφτασαν στα χαμηλά πολλών μηνών με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται και η Federal Reserve ενδέχεται να ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων.

«Το πρόβλημα είναι ότι εάν η οικονομική ανάπτυξη παραμείνει σταθερή στο τρέχον επιτόκιο πολιτικής, τότε σχεδόν εξ ορισμού η νομισματική πολιτική δεν περιορίζει την οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι η Fed δεν έχει κανένα λόγο να μειώσει τα επιτόκια», σχολίασε ο αναλυτής της Nordea, Philip Maldia Madsen.

«Αν μη τι άλλο, το ράλι των ομολόγων και των μετοχών τόνωσε την οικονομία και μείωσε την ανάγκη της Fed να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική», πρόσθεσε. «Το ίδιο ισχύει για τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία δεν σχετίζεται με την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά βελτιώνει την πραγματική αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών να δαπανούν σε υπηρεσίες και αγαθά».

Από την ερχόμενη εβδομάδα η εστίαση θα στραφεί στις επιδόσεις του λιανεμπορίου σήμερα. Πολλοί κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά την Πέμπτη, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι οι καταναλωτές δεν ψώνιζαν. Στην πραγματικότητα, η Adobe Analytics ανέφερε ότι οι διαδικτυακές δαπάνες έφτασαν το ρεκόρ των 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Ημέρα των Ευχαριστιών, σημειώνοντας αύξηση 5,5% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία, η οποία παρακολουθεί περισσότερο από το 85% των 100 κορυφαίων διαδικτυακών λιανοπωλητών στις ΗΠΑ, αναμένει ότι οι δαπάνες της Black Friday θα φτάσουν τα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα είναι περίπου 5,7% υψηλότερες από την ίδια ημέρα πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street