Στα επίπεδα των 1.250 μονάδων, όπου άρχισε και την εβδομάδα, αναδιπλώνεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, ροκανίζοντας σταδιακά τα κέρδη του πενθημέρου, αλλά ρίχνοντας σημαντικά τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,65% στις 1.252,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.051,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,70% στις 1.054,70 μονάδες.

Κατενάτσιο μετά την κορύφωση

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα αφήνει μια γλυκιά επίγευση στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ο απολογισμός ίσως να είναι «φτωχός». Είναι λογικό άλλωστε η αγορά να χρειαστεί λίγο χρόνο για να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα, αλλά και να κάνει και τις απαραίτητες προσαρμογές, δεδομένου ότι οδεύει, εκτός απροόπτου, στον πρώτο θετικό της μήνα μετά από τρεις πτωτικούς.

Η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας αποτυπώνει επίσης και την επιφυλακτικότητα των αγοραστών, οι οποίοι ακόμη δεν φαίνεται ότι έτοιμοι να αναλάβουν ρίσκο για την διάσπαση των 1.260 μονάδων, ένα επίπεδο που ήδη έχει βάλει στοπ άλλες δύο φορές. Η ζώνη αυτή άλλωστε παραμένει ένα βραχυπρόθεσμης αξίας εμπόδιο που θα πρέπει να κατοχυρωθεί με αποφασιστικότητα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για τις 1.330 μονάδες.

Όπως είχε αναφερθεί και χθες από τη στήλη, η αγορά αυτές τις ημέρες επηρεάζεται από το χαμηλό ενδιαφέρον της άλλης όχθης του Ατλαντικού, καθώς μετά τη χθεσινή αργία θα πρέπει να ξεπεραστεί και η σημερινή ημιαργία. Επομένως δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο σοβαρό συμπέρασμα από τις συναλλαγές στο ταμπλό, οι οποίες έχουν περισσότερο το χαρακτήρα των βελτιώσεων θέσεων. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι η αγορά με τζίρους πάνω από τα 70-80 εκατομμύρια αποκτά ενδιαφέρον, επομένως τα σπουδαία θα έρθουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης, η Quest, η Τιτάν, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΥΔΑΠ, η Jumbo, η Εθνική, η Coca Cola, η Λάμδα και η Βιοχάλκο είναι αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά οι Motor Oil και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών