Να συντηρηθεί στη ζώνη των 1.260 μονάδων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πρώτο στόχο να δημιουργήσει μια βάση εφόρμησης για μια αποφασιστική διάσπαση της αντίστασης, η οποία όμως να μην αναιρεθεί όσο πλησιάζουμε στη λήξη του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,14% στις 1.258,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.067,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,52% στις 1.059,22 μονάδες.

Οι αναταράξεις των θέσεων

Η αγορά ολοκληρώνει την εβδομάδα με ήπια ανοδικά πρόσημα και προφανώς θα θέλει να κρατήσει το θετικό Νοέμβριο, τον πρώτο μήνα που καταγράφει κέρδη μετά από τρεις μήνες πτώσης. Στο κλείσιμο αυτής της εβδομάδας είναι σημαντικό να κρατηθεί στη ζώνη των 1.260 μονάδων, ώστε να μπορέσει να κοιτάξει με μεγαλύτερες προσδοκίες ένα σενάριο ανοδικής διάσπασης, η οποία και θα απαιτήσει σημαντικά κεφάλαια.

Το αρνητικό στο παραπάνω σενάριο είναι ότι θα πρέπει να ξεπεράσει τις αναταράξεις από το κλείσιμο του 11ου μήνα του έτους, κατά το οποίο κλείνουν και τα βιβλία τους οι ξένοι και σαφώς η προσφορά θα αυξηθεί, ίσως και λίγο υψηλότερα για τη βελτίωση των τελικών αποτιμήσεων. Εντούτοις ο απολογισμός του έτους είναι εντυπωσιακός, με τη «θυσία» ορισμένων μονάδων να μην κάνουν τη διαφορά στον ήδη θετικότατο ισοζύγιο.

Το θετικό του σεναρίου, από την άλλη, όμως, είναι ότι στα επίπεδα μεταξύ 1.240 – 1.260 μονάδων πήραν θέση σημαντικά ξένα κεφάλαια που δεν θέλουν να δουν μέσα σε λίγες ημέρες τις θέσεις τους να «γυρίζουν» κόκκινες. Το ζητούμενο επομένως είναι το πόσα κεφάλαια, ειδικά σε ποιες τιμές, θα διατεθούν για τη στήριξη των επιπέδων, ή εν τέλει κυριαρχήσει η επιθυμία για μείωση των τιμών κτήσης τους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest βρίσκεται υπό την πίεση των πωλητών, χάνοντας 2,11%, ενώ υπό έλεγχο συντηρούν τις απώλειες τους οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank, Jumbo, ΔΕΗ, Coca Cola, Titan, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Eurobank.

Από την άλλη, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 1,10%, με τις Autohellas, ΟΠΑΠ, Cenergy, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και ΟΤΕ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών