![ΔΥΠΑ – Ημέρες Καριέρας: Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/photo-dypa-2.jpg)
«Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους κυρίως από τα προγράμματα απασχόλησης» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση «DYPA Business Partners Awards».
Πρόσθεσε δε πως «και οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά» και ότι «ακόμα και εργαζόμενοι με χαμηλότερο μισθό, αποφάσισαν να πάνε και να βρουν εκεί καλύτερη δουλειά και αυτό έφερε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς και τις οικογένειές τους».
ΔΥΠΑ – Ημέρες Καριέρας: 50 επιχειρήσεις προσφέρουν 1.500 θέσεις εργασίας στη Λάρισα
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/photo-dypa-3-1024x683.jpg)
Αλλαγή κουλτούρας στη ΔΥΠΑ
Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής Δεξιοτήτων κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε:
«Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά μόνο από τις “Ημέρες Καριέρας”, τα δύο χρόνια που το κάνουμε αυτό.. Όταν είσαι Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, για να μειώσεις την ανεργία και να βρεις δουλειά στον κόσμο, πρέπει να δουλέψεις με τις επιχειρήσεις. Αυτοί είναι που θα τους προσλάβουνε.
Δυστυχώς, αυτή η κουλτούρα του “έρχομαι κοντά στην επιχείρηση και προσπαθώ να καλύψω τις δικές της ανάγκες” δεν υπήρχε. Ήταν μια ΔΥΠΑ, η οποία έλεγε, “έχω τους ανέργους γραμμένους στο μητρώο, θα έρθει καμία θέση εργασίας, όταν έρθει”. Δεν υπήρχε αυτό το “πάω με εξωστρέφεια και τους λέω, ελάτε να δουλέψουμε μαζί”.
Αυτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ’21 πριν από δύο χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο. Όπως είπε και ο Υπουργός, έχουμε τρομερή ανταπόκριση. Όπου πάμε στην Ελλάδα μας καλούνε ξανά και ξανά.
Και για μένα είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτής της μετεξέλιξης που θέλουμε να κάνουμε: από έναν βαρύ γραφειοκρατικό επιδοματικό οργανισμό που απλώς διαχειριζόταν την ανεργία και έδινε επιδόματα να μετατραπεί σε μία Ευρωπαϊκή σύγχρονη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, δηλαδή ένας οργανισμός έμπρακτης εργασίας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους
![Δήμας: Ένα σημαντικό βήμα νοικοκυρέματος για τους έμμεσους φόρους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10.02.2025_ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΑΣ-600x399.jpg)
Βήμα για «νοικοκύρεμα» στους έμμεσους φόρους - Τι είπε ο Δήμας
Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προορίζεται ώστε να αντιμετωπίζεται πλέον η αδυναμία της πολυπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας
![Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_1000026221-600x493.jpg)
Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν
Ο κ. Πιτσιλής ανέδειξε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης ως καταλύτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
![Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν για Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/atm-1524871_640-600x400.jpg)
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για μισθωτούς και μη μισθωτούς
![Ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/myaadeapp-600x359.jpg)
«Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ με το ψηφιακό πελατολόγιο
Θα «βλέπει» την είσοδο και την έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία, εταιρείες ενοικίασης – Ακολουθούν εταιρείες εκδηλώσεων
![Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tsakloglou-2-600x412.jpg)
Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ
Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν τόσο σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, είπε ο Πάνος Τσακλόγλου όσον αφορά τα ΚΕΠΑ
![Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/forologia-2-600x400-1.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών
![e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι έχουν λαμβάνειν την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_lefta_misthoi8-600x352.png)
Ποιοι πάνε ταμείο την εβδομάδα 10-14 Φεβρουαρίου - Πότε πληρώνονται οι συντάξεις
Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι των πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ - Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων
![Μισθοί στο Δημόσιο: Νέες μόνιμες αυξήσεις αντί για δώρα σε όλους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_lefta_misthoi5-600x352.png)
Νέες μόνιμες αυξήσεις αντί για δώρα στο Δημόσιο - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το «λίφτινγκ» στην προσωπική διαφορά - Ερχεται νέα οριζόντια αύξηση από 1ης Απριλίου