Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, λέει η παροιμία, αλλά μήπως τελικά μπορεί πραγματικά να είναι σε θέση να την αγοράσουν. Αν ναι, νέες έρευνες που είδε το Insider ρίχνουν φως στις διαφορετικές αντιλήψεις κάθε γενιάς για το ποια θα ήταν αυτή η τιμή.
Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από το The Harris Poll τον Αύγουστο που ρώτησε 2.034 Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω, ποιο πιστεύουν ότι είναι πραγματικά το κλειδί για την οικονομική ευτυχία. Αποδεικνύεται ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ευτυχία μπορεί να αγοραστεί και ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι θα χρειαζόταν να έχει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος οικονομικά.
Όταν πρόκειται για ετήσιο μισθό, ο μέσος ερωτώμενος πιστεύει ότι χρειάζονται $284.167 κάθε χρόνο για να είναι ευτυχισμένοι.
Τι πρέπει κανείς να κερδίζει ετησίως και ποια είναι η καθαρή αξία που απαιτείται για να πετύχει την ευτυχία σύμφωνα με κάθε γενιά:
- Gen Z: $128.000, με καθαρή αξία $487.711
- Millennials: $525.000, με καθαρή αξία $1.699.571
- Gen X: $130.000, με καθαρή αξία $1.213.759
- Boomer: $124.000, με καθαρή αξία $999.945
Οι άνδρες είπαν ότι έπρεπε να κερδίζουν 381.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι γυναίκες είπαν ότι 183.000 δολάρια θα τις έκαναν ευτυχισμένες.
Μια μελέτη του 2023 που συντάχθηκε από έναν τον νομπελίστα Ντάνιελ Κάνεμαν διαπίστωσε ότι η ευτυχία μπορεί να βελτιωθεί με υψηλότερες αποδοχές έως και $500.000 ετησίως, υποστηρίζοντας τις προβλέψεις των ερωτηθέντων millenials.
Αν είσαι δυστυχής και πλούσιος τα επιπλέον λεφτά δεν βοηθούν
«Με απλούστερους όρους, αυτό υποδηλώνει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους τα μεγαλύτερα εισοδήματα συνδέονται με μεγαλύτερη ευτυχία», είπε ο Μάθιου Κίλινγκσγουορθ, ανώτερος συνεργάτης στο Penn’s Wharton School και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Η εξαίρεση είναι οι άνθρωποι που είναι οικονομικά ευκατάστατοι αλλά δυστυχισμένοι. Για παράδειγμα, εάν είστε πλούσιοι και δυστυχείς, επιπλέον χρήματα δεν θα βοηθήσουν. Για όλους τους άλλους, τα περισσότερα χρήματα συνδέθηκαν με την υψηλότερη ευτυχία σε κάπως διαφορετικούς βαθμούς».
Αυτό διαφέρει από μια μελέτη του 2010 από τον νομπελίστα Άνγκους Ντίτον διαπίστωσε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ευτυχία μόνο έως και $75.000 σε ετήσιες αποδοχές και μετά από αυτό το σημείο, τα επιπλέον χρήματα είχαν μικρό αντίκτυπο.
Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από τον ετήσιο μισθό. Σύμφωνα με την έρευνα, ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και τα φοιτητικά δάνεια επιβαρύνουν την οικονομική ασφάλεια των Αμερικανών και η άνεση να ξοδεύουν χρήματα σε καθημερινά είδη μπορεί να τονώσει το αίσθημα οικονομικής ευτυχίας. Για παράδειγμα, το 62% των millennials είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν $7 για έναν καθημερινό καφέ «λόγω της χαράς που φέρνει».
Τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να βοηθούν
Τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα θα μπορούσαν να κάνουν πιο εφικτούς τους στόχους της οικονομικής ευτυχίας των Αμερικανών. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται καθώς οι ΗΠΑ ανακάμπτουν από την πανδημία. ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 3,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, μια μείωση από το 3,7% που ήταν ένα μήνα πριν.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επίσης πατήσει παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων δεδομένων των ενθαρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και η κεντρική τράπεζα δεν προβλέπει πλέον ύφεση καθώς το έτος πλησιάζει στο τέλος.
Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν το Insider, οι millennials εξακολουθούν να μην τα πηγαίνουν πολύ καλά σε αυτήν την οικονομία. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του δείκτη οικονομικής ευημερίας της Morning Consult, που παρακολουθεί την οικονομική ασφάλεια των ερωτηθέντων, η βαθμολογία των millennials μειώθηκε στο 0,94, σε σύγκριση με τη βαθμολογία 4,04 των baby boomers από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Μια αύξηση κατά μία μονάδα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αύξησης των εισοδημάτων ή της αύξησης της πιστωτικής βαθμολογίας κατά 20 μονάδες, είπε η Morning Consult.
Η τελευταία Έρευνα Οικονομικών των Καταναλωτών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ωστόσο, είχε μια αχτίδα ελπίδας για τους millennials όσον αφορά την καθαρή αξία. Η καθαρή αξία για την τυπική οικογένεια αυξήθηκε κατά 37% από το 2019-2022, σύμφωνα με την έρευνα, και η μέση καθαρή αξία των Αμερικανών ηλικίας 35 έως 44 ετών ήταν $135.000 το 2022, από $105.610 το 2019.
Latest News
Βρίσκουν νόημα οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; - Γιατί 1 στους 3 βλέπουν προς την έξοδο
Οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα - Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η σχέση τους με τους εργοδότες
Επείγουσα σύγκληση του ΠΟΥ για τον ιό mpox – Τι προκαλεί ανησυχία
Σε επείγουσα συνεδρίαση κάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία για τον ιό mpox, με στόχο να συζητηθεί αν η νόσος παραμένει παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Είναι τα ταξίδια η «απάντηση» στην πρόωρη γήρανση;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ταξίδια, εκτός από χαρά αποτελούν και μια ισχυρή άμυνα ενάντια στη γήρανση
Μάρτιν Γουλφ: Ο νέος, επικίνδυνος κόσμος του Τραμπ
Ο επικεφαλής οικονομικός αρθρογράφος των «Financial Times» μιλάει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και το μέλλον της δημοκρατίας ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα
Τι διαβάζουν οι Αμερικανοί μετά την εκλογή Τραμπ - Γιατί επιλέγουν το «1984»
Πώς η πολιτική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει τις λογοτεχνικές προτιμήσεις των Αμερικανικών
Extreme makeover στα αγγλικά γήπεδα - Το σχέδιο της Premier League για να αυξήσει τα έσοδα
Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Premier League προσπαθούν να αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά τουλάχιστον 14% την επόμενη δεκαετία
Τα μυστικά του βιοχάκινγκ που κρατάνε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς βασιλιά του ΝΒΑ
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ακολουθεί μια συγκεκριμμένη ρουτίνα για να διατηρεί το σώμα στην αρμονία που απαιτείται
Τόνι Τοντ: Πέθανε ο σκοτεινός «Candyman» σε ηλικία 69 ετών
O πολυσχιδής ηθοποιός Τόνι Τοντ εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένων των Final Destination, The Rock, The Crow και Platoon
Το πρώτο Pop – Up American Space σε γήπεδο είναι στο Γ. Καραϊσκάκης: Χώρος εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης
Το νέο «Pop-Up American Space» εγκαινίασαν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ο πρέσβης των ΗΠΑ, Γιώργος Τσούνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης
Ιταλία: Πιλοτική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας
Ξεκινά σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς στην Ιταλία