![Σηκώνουν τα μανίκια οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, με όπλο την οικονομία – Οι επόμενες κινήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/4003194.jpg)
Σε διαρκείς και εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται οι έντεκα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βουλευτές για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής τους ομάδας.
Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των αποχωρησάντων βουλευτών ώστε να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την επόμενη μέρα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και τις σκέψεις τους σε σχέση με τον προϋπολογισμό.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου
Στόχος των έντεκα βουλευτών είναι να έχουν μια στιβαρή παρουσία με τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο προϋπολογισμό. Οι βουλευτές στοχεύουν σε σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και να παρουσιάσουν ένα πρώτο εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές των έντεκα βουλευτών το εναλλακτικό αυτό σχέδιο «προφανώς θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη».
Όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση οι έντεκα βουλευτές θα έχουν ως αντιπολιτευτική αιχμή την κατάσταση στην οικονομία και συγκεκριμένα την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που, όπως υποστηρίζουν, έχει ανάγκη η χώρα
Άλλωστε, οι βουλευτές βαρόμετρα των έντεκα αποχωρησάντων έχουν πολιτική εξειδίκευση στην οικονομία. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος αποτελούσαν τους κύριους εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα πεδία της Οικονομίας και των Εργασιακών για πολλά έτη, ενώ, υπηρέτησαν και σε υπουργικές θέσεις.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/11/2690926-1024x720.jpg)
Επικεφαλής πιθανότατα ο Χαρίτσης, αναμένονται οι υπόλοιπες επιλογές
Οι εννέα από τους έντεκα αποχωρήσαντες βουλευτές προέρχονται από το μπλοκ των 6+6, ενώ, οι δύο, από την «Ομπρέλα».
Ο πιθανότερος επικεφαλής για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, που διαθέτει, όπως εκτιμάται, την πολιτική αλλά και τεχνοκρατική επάρκεια για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο.
Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης δεν έχει φθαρεί πολιτικά, γεγονός που, αντίθετα, ισχύει για την Έφη Αχτσιόγλου, μετά τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τις πληροφορίες περί προεδρίας στην ΚΟ του Αλέξη Χαρίτση επιβεβαίωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Φλώρινας -προερχόμενη από την «Ομπρέλα» Πέτη Πέρκα. «Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Στο ίδιο πλαίσιο αναμένονται τις επόμενες μέρες και οι τελικές αποφάσεις για τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως και για τις υπόλοιπες θέσεις-κλειδιά (κοινοβουλευτικών εκπροσώπων πχ). Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται αύριο να πραγματοποιηθούν επίσημες ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.
Ταυτόχρονα, ενώ η νέα ΚΟ θα είναι έτοιμη πριν από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αναμένονται και οι διεργασίες για τον νέο φορέα που θα καλύψει πολιτικώς τους αποχωρήσαντες βουλευτές.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία