Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διορθώνοντας από τα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου που βρέθηκε την Παρασκευή, καθώς δέχτηκαν αρκετές πιέσεις από τον κλάδο του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,3%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,37% στις 7.460 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,39% στις 15.966 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,37% στις 7.265 μονάδες.

Wall Street: Ήπιες διορθώσεις

Σε επίπεδο τίτλων, ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτων Schaeffler σημείωσε απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, μετά τη δήλωσή της ότι θα αυξήσει την τιμή προσφοράς για τις μετοχές της Vitesco Technologies στα 94 ευρώ, από τα 91 ευρώ στην αρχική προσφορά εξαγοράς. Ωστόσο, η υψηλότερη τιμή προσφοράς χαρακτηρίστηκε ως «ανεπαρκής» από τα διοικητικά και εποπτικά συμβούλια της Vitesco.

Οι αγορές έδειξαν επίσης να τηρούν στάση αναμονής για την δέσμη κρίσιμων στοιχείων που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να καθοδηγήσει τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας ενόψει των συνεδριάσεων για τη χάραξη πολιτικής τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ΕΕ ανακοινώνονται την Πέμπτη, μαζί με τους δείκτες για τη Γερμανία και την Ισπανία. Ο βασικός πληθωρισμός της ΕΕ προβλέπεται στο 3,9%, το χαμηλότερο από τα μέσα του περασμένου έτους, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δύο επιπλέον ομάδες αιχμαλώτων ανταλλάχθησαν μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Επιπλέον, τα δύο μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση της Γάζας έδειξαν ότι θα ήταν πρόθυμα να εξετάσουν την παράταση της εκεχειρίας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.260 μονάδες με τζίρο στο φίνις

Με νευρικότητα, χαμηλό τζίρο, που ανέβηκε στις δημοπρασίες, και μεταβλητότητα σε αρκετούς τίτλους άνοιξε την εβδομάδα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πολιόρκησε για ακόμη μία φορά τις 1.260 μονάδες, χωρίς όμως να δώσει το μήνυμα της αποφασιστικής διάσπασης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μερικών «μεγάλων» του ταμπλό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,53% στις 1.265,36 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.255,65 μονάδων (-0,24%) και 1.267,31 μονάδων (+0,68%). Ο τζίρος ανήλθε στα 121,8 δισ. ευρώ και ο όγκος στα 28,5 εκατ.  τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχια αξίας 14,7 εκατ.  ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 3.077,47 μονάδες, ενώ στο +0,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.106,97 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 1.057,75 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές