Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να δείξει ότι έχει τις δυνάμεις να διαπεράσει με αποφασιστικότητα την αντίσταση των 1.260 – 1.265 μονάδων, κινητοποιώντας τους επιφυλακτικούς της επόμενης μέρας για την αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,50% στις 1.265,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.081,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,08% στις 1.062,73 μονάδες.

«Παιχνίδια» με την τάση

Τέταρτη ημέρα πολιορκίας των 1.260 μονάδων για τον γενικό δείκτη, με την αγορά όμως να δυσκολεύεται να κάνει μια αποφασιστική υπέρβαση που δεν θα αφήνει ίχνος αμφιβολίας για την επόμενη ημέρα της κίνησης. Βέβαια, όσο η αγορά επιτρέπει κάποιες μικρο-διορθώσεις τίτλων στα τρέχοντα επίπεδα, τόσο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να «σκαρφαλώσει» υψηλότερα, εντούτοις ο χαμηλός τζίρος είναι μια μεταβλητή που εξακολουθεί να προβληματίζει τους πιο συντηρητικούς long που θέλουν να είναι περισσότερο προστατευμένοι ενόψει κλεισίματος του μήνα.

Πάντως, οι ταλαντωτές έχουν ακόμα δρόμο ως τις υπερτιμημένες ζώνες τιμών, τα σήματα αγορών είναι σε ισχύ και η κίνηση από τα χαμηλά Οκτωβρίου έχει διαμορφώσει ένα κανάλι τάσης στο οποίο η στήριξη βρίσκεται κοντά στις 1.240 μονάδες. Η διαφυγή προς και από τη ζώνη των 1.300 μονάδων δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς η μεγάλη συσσώρευση που έχει προηγηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα απαιτήσουν σταθεροποίηση των συναλλαγών πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Τεχνικά τώρα, ο γενικός δείκτης βρίσκεται λίγα βήματα πάνω από το επίπεδο που μπορεί να δώσει συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Ωστόσο, η αγορά «χρωστά» κάποια καλύτερη εικόνα, με τον FTSE 25 να κάνει προσπάθεια κατοχύρωσης των 3.088 μονάδων, γεγονός που αν τα καταφέρει μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης, με τις 3.215 μονάδες να είναι ο επόμενος σημαντικός στόχος. Οι 3.026 μονάδες έχουν γίνει σημαντική στήριξη και μόνο κατοχύρωση μπορεί να οδηγήσει την αγορά προς τις 2.961 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα ΕΛΧΑ σημειώνουν άλμα 6,56%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +2,93%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Λάμδα, ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Cenergy.

Από την άλλη, η Jumbo χάνει 1,05%, με τις Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Aegean, Autohellas και Quest να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών