
Μετά από απουσία μερικών ετών, που συνοδεύτηκε από διάφορα σενάρια και έντονη συνωμοσιολογία ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μακ, επιστρέφει στην επιχειρηματική σκηνή, με ένα μια νέα ιδέα. Ο πιο διάσημος δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας της Κίνας έχει ρίξει το βάρος του σε μια startup, το όνομα της οποίας στα αγγλικά μεταφράζεται σε «Hangzhou Ma’s Kitchen Food».
Σύμφωνα με τα κινεζικά δημόσια αρχεία, η εταιρεία ιδρύθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Hangzhou, τη γενέτειρα του Μα στην ανατολική Κίνα που χρησιμεύει επίσης ως βάση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον τεχνολογικό γίγαντα Alibaba.
Το νέο εγχείρημα θα επικεντρωθεί στην πώληση προσυσκευασμένων τροφίμων, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές και την πώληση «βρώσιμων αγροτικών προϊόντων», σύμφωνα με το National Enterprise Credit Information Publicity System της Κίνας, ένα εταιρικό μητρώο που διοικείται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η «Ma’s Kitchen» έχει εγγεγραμμένο κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων γιουάν (1,4 εκατομμύρια δολάρια).
Η Qichacha, πάροχος εταιρικών δεδομένων στην Κίνα, αναφέρει ότι η επιχείρηση ανήκει εξ ολοκλήρου σε μια οντότητα με την επωνυμία Hangzhou Dajingtou No. 22 Arts and Culture, της οποίας ο Jack Ma έχει το 99,9%.
Σπουδές στην αγροτεχνολογία
Ο Ma ίδρυσε την Alibaba το 1999. Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της εταιρείας το 2019, περίπου ένα χρόνο πριν βρεθεί σε ρήξη με τις κινεζικές αρχές επειδή επέκρινε τις κινεζικές χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές και τις τράπεζες. Έκτοτε, ο επιχειρηματίας διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ, ενώ παραμένει μέτοχος της Alibaba.
Τα χρόνια αυτά η προσωπική του περιουσία μειώθηκε σημαντικά και οι εταιρείες του έχασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε κρατά χαμηλό προφίλ, κάνοντας μόνο σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.
Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σπουδάζοντας agrotech.
Τον Οκτώβριο του 2021, ο Μα βρισκόταν στην Ισπανία για να μάθει για τη γεωργία και την τεχνολογία που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα. Έχει επίσης ταξιδέψει στην Ολλανδία, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη για να σπουδάσει agrotech. Τον Ιανουάριο, βρέθηκε στην Ταϊλάνδη, όπου δείπνησε με τον Supakit Chearavanont, τον πρόεδρο του Ομίλου Charoen Pokphand, ενός μεγάλου παραγωγού ζωοτροφών.


Latest News

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς

Καμπανάκι Scope προς ΗΠΑ - Πότε θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητά της
Η Scope είναι η πρώτη εταιρεία αξιολόγησης που απευθύνει μια τόσο αυστηρή προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ

Η Honda «μετακομίζει» στις ΗΠΑ- Σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή απο Καναδά και Μεξικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Honda πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων

Μπαϋρού: Το χρέος και το δημόσιο έλλειμα καθιστούν τη Γαλλία ευάλωτη
Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για να αντιμετωπίσει ένα «τσουνάμι αποσταθεροποίησης», λέει ο πρωθυπουργός Μπαϋρού

ΕΕ και ΗΠΑ μιλούσαν επί δυόμιση ώρες για τους δασμούς... χωρίς αποτέλεσμα
ΕΕ και Αμερικανοί διαπραγματευτές συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το θέμα των δασμών αλλά η συνάντηση ήταν άκαρπη

Bank of America: Νέο ρεκόρ από τις συναλλαγές μετοχών – Αύξηση εσόδων από δάνεια
Τα έσοδα της Bank of America από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,18 δισ. δολάρια

Citigroup: Υψηλά κέρδη από συναλλαγές στις μετοχές και στο σταθερό εισόδημα
Το τμήμα συναλλαγών της Citigroup ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Οι φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ αποθηκεύουν φάρμακα πριν την επιβολή δασμών
Η αύξηση των εξαγωγών απο την Ιρλανδία προς τις ΗΠΑ μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη συσσώρευση αποθεμάτων, λέει η Τραπεζα της Ιρλανδίας.

Μπέσεντ: Το υπουργείο έχει εργαλεία για τις αναταραχές στην αγορά ομολόγων
Ο Σκοτ Μπέσεντ υποβάθμισε το σενάριο να πουλούν ξένες χώρες αμερικανικά ομόλογα - Τι είπε για τη συνάντηση με τον Πάουελ και το δολάριο