
Συνεχώς διευρύνεται η χρήση των ψηφιακών τραπεζικών καναλιών από τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες, με το 97% του συνολικού όγκου συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς να πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά.
Αυτό επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σήμερα στο διεθνές συνέδριο των Financial Times «Global Banking Summit» με θέμα «Leadership Strategies for the Further of Banking».
Μεγάλου: Κοντά στο να πιάσουμε ή και να υπερβούμε τους στόχους του 2023
Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως και θεωρείται κορυφαίο συνέδριο για τους ηγέτες του κλάδου, οι οποίοι συζητούν τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τις τάσεις που αναπτύσσονται και διαμορφώνουν το μέλλον των τραπεζών.
Αναβάθμιση μέσω Δημιουργικής AI
Αναφερόμενος στις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον στις τραπεζικές συναλλαγές, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI) αναβαθμίζει το διαδίκτυο, από μέσο άντλησης γενικών πληροφοριών σε ευφυές μέσο εξειδικευμένης πληροφόρησης και την εμπειρία του χρήστη, από συναλλακτική σε προσωπική.
Έτσι, οι τράπεζες δίνουν έμφαση στην ευκολία, την εξατομίκευση, την ταχύτητα και την ασφάλεια στην τραπεζική εμπειρία, ανταποκρινόμενες στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών για πιο γρήγορες και αποτελεσματικές συναλλαγές, είτε σε θέματα πληρωμών και διαχείρισης λογαριασμού είτε σε θέματα δανεισμού. Οι πελάτες αναμένουν πλέον ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες θα γίνονται τόσο απρόσκοπτα όσο στις αγαπημένες τους πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη
Ερωτηθείς σχετικά με τις τάσεις που διαμορφώνονται σε άλλους κλάδους και έχουν επίδραση στον τραπεζικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς τόνισε ότι «οι πελάτες τείνουν να επιλέγουν υπηρεσίες από εταιρείες που αποδεδειγμένα υιοθετούν πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνική ευθύνης.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών από μεγάλες επιχειρήσεις, καθίσταται όλο και σημαντική, καθώς οι πελάτες αφενός, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις ηθικές επιπτώσεις της χρήσης τέτοιων τεχνολογικών εργαλείων, αφετέρου αναζητούν εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα σε αξίες, όπως η βιωσιμότητα, η κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική συμπεριφορά.
Αυτή η τάση αντανακλάται και στον τραπεζικό κλάδο, όπου οι πελάτες αξιολογούν τις ηθικές πρακτικές και τη δέσμευση κάθε τράπεζας στην άσκηση υπεύθυνης τραπεζικής. Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να παίξει ηγετικό ρόλο στην αναζωογόνηση της Ελληνικής Οικονομίας και στη δημιουργία ενός βιώσιμου και συμπεριληπτικού μέλλοντος».
Σύγχρονες τραπεζικές πρακτικές
Επίσης, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, επενδύει στη διαρκή εξέλιξή της, εφαρμόζοντας σύγχρονες τραπεζικές πρακτικές, αξιοποιώντας το διευρυμένο δίκτυό της, επενδύοντας στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της και ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής στα συστήματά της, ώστε να ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις σύγχρονες απαιτήσεις και προσωποποιημένες ανάγκες των πελατών της.


Latest News

Η Foot Locker Ελλάδας και Ρουμανίας, στα χέρια του ομίλου Fourlis
Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, ο όμιλος Fourlis έχει πλέον το σύνολο της παρουσίας της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό τη δική του διαχείριση

DBRS: Πώς χτυπά ο εμπορικός πόλεμος τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι λέει για Πειραιώς και Alpha
Στο μικροσκόπιο της DBRS βρέθηκαν 50 τράπεζες στην Ευρώπη - Τι βλέπει για την αύξηση του κόστους κινδύνου

Η Metlen ενισχύει την παρουσία της στην Ιταλία - Σε λειτουργία 2 νέα φωτοβολταϊκά
Με συνολική ισχύ 51 MWp, τα δύο πάρκα θα παράγουν ετησίως 89 GWh ανανεώσιμης ενέργειας

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

H Interamerican παρούσα στις εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον
H Interamerican συμμετείχε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στηρίζοντας ως Silver Sponsor τον θεσμό παγκόσμιου κύρους

Αύξηση 8% στις πωλήσεις της Jumbo - Ο αστερίσκος του Μαρτίου και το πρόσημο του Απριλίου
Γιατί οι πωλήσεις τον Μάρτιο του 2025 καταγράφονται μειωμένες κατά -2% - Οι εκτιμήσεις της Jumbo

«Πράσινο φως» από την ΤτΕ για τη λειτουργία της ELGRE - Τι θα παρέχει στους πελάτες
Πρόεδρος της ELGRE ΑΕ είναι ο επιχειρηματίας κ. Στέλιος Αργυράκης και Διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γρηγόρης Μιχαηλίδης

Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις των σουπερ μάρκετ και το 2025 - Τι λένε οι CEOs για τον Κώδικα Δεοντολογίας
Σύμφωνα με στοιχεία της NielsenIQ οι πώλήσεις στα σούπερ μάρκετ θα κινηθούν ανοδικά - Τα FMCGs αναπτύσσονται με +6,7% σε αξία

IWG: Επεκτείνει τη διεθνή της παρουσία με 899 νέες τοποθεσίες το 2024
Ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές αξιοποιούν τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για ευέλικτους χώρους και υβριδικές πλατφόρμες εργασίας

Πρέσβης των Πειραϊκών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση της Αλγερίας το ΕΒΕΠ
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με την Αλγερία