
Το «Καλάθι των Χριστουγέννων», η πρωτοβουλία Μόνιμη Μείωση Τιμής» και το ζήτημα των πλασματικών προσφορών κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ), τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) και το γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.
Κώστας Σκρέκας: Τα 931 έχουν φτάσει τα προϊόντα της «Μόνιμης Μείωσης Τιμών»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς και την αποτροπή των μηχανισμών που αυξάνουν τις τιμές στο ράφι. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε:
«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ. Αδιαμφισβήτητος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστικη δυνατότητα όλων των καταναλωτών, ιδίως των πιο ευάλωτων, εντός των συνθηκών που δημιουργεί η εισαγόμενη ακρίβεια. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών και εκπτώσεων προς όφελος του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού και της θωράκισης του καταναλωτικού κοινού».
Χθές μιλώντας στον Ant1 ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «στην Κυβέρνηση θέλουμε να υπάρχουν όλες οι προσφορές που μπορεί να κάνει μια εταιρεία για να βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές στα ράφια, αλλά θέλουμε αυτές οι προσφορές να είναι πραγματικές», και πρόσθεσε: «Μελετούμε μια μεταρρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου με σκοπό τη θωράκιση του καταναλωτή απέναντι σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Ήδη έχουμε περάσει νομοθετικές διατάξεις που εφαρμόζονται για παραπλανητικές εκπτώσεις σε ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, σε αλυσίδες που πωλούν προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.».


Latest News

Αναγκαία η καμπάνια e-katanalotis για την ενημέρωση των πολιτών - Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης
Στην πλατφόρμα, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές και να αποφασίζουν καλύτερα για το συμφέρον τους ως προς τις αγορές τους

Συνάντηση Πιερρακάκη - Θεοδωρόπουλου - Τι συζήτησαν
Οι επενδύσεις και η τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων Πιερρακάκη με τον Θεοδωρόπουλο

Στουρνάρας: «Η πολιτική των ΗΠΑ δημιουργεί ευκαιρίες» - Τι λέει για κοινό ευρωπαϊκό χρέος
Ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει πως «με αίμα, ιδρώτα, δάκρυα και με βοήθεια από την ευρωζώνη, η Ελλάδα τα κατάφερε»

Μειώσεις σε φόρους και εισφορές επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
Πλαφόν 3% στην ετήσια αύξηση των εμπορικών μισθώσεων, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου στην ΕΣΕΕ

Παραμένει θετική για την Ελλάδα η JP Morgan... με έναν αστερίσκο
Η JP Morgan δηλώνει Overweight για την ελληνική αγορά και την εντάσσει στην «10άδα» των προτιμήσεών της
![Σπίτι μου 2: Οι περιοχές με τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/akinita1-e1727899707686-600x401.jpg)
Σπίτι μου 2: Οι περιοχές με τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα [πίνακες]
Τι αποκαλύπτει έκθεση της Resolut Cepal Greece για το Σπίτι μου 2 - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Ανοίγει τις πύλες του στις 9 Απριλίου το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2025, η ιστορική πόλη των Δελφών θα υποδεχτεί προσωπικότητες υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο

Πώς διαμορφώθηκαν τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων τον Φεβρουάριο
Το περιθώριο επιτοκίου των νέων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,64%

Γιατί προκαλεί ανησυχία το «3άρι» του πληθωρισμού στην Ελλάδα
Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση αναφορικά με την ακρίβεια, την ώρα που βρισκόμαστε στη σφαίρα των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ
![Golden Visa: Πόσοι αγοράζουν ακίνητα προς… ενοικίαση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_golden_visa_akinhta-600x352.jpg)
Καταφύγιο για επενδυτές η Golden Visa - Πόσοι αγοράζουν ακίνητα προς ενοικίαση [πίνακας]
Ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων φέρνει η Golden Visa - Πού στρέφονται τώρα οι επενδυτές