Συνέχεια στη διορθωτική πορεία δίνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην περιοχή, η οποία και κρίνει τις επερχόμενες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ΕΕ ανακοινώνονται την Πέμπτη, μαζί με τους δείκτες για τη Γερμανία και την Ισπανία. Ο βασικός πληθωρισμός της ΕΕ προβλέπεται στο 3,9%, το χαμηλότερο από τα μέσα του περασμένου έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,34%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,41% στις 7.430 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,24% στις 15.927 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,51% στις 7.228 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Ubisoft σημειώνει απώλειες 6,9%, ενώ η Rolls-Royce κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου στόχου για την πορεία της λειτουργικής κερδοφορίας, στο εύρος των 2,5 δισ. έως 2,8 δισ. στερλινών.

Αρνητικό κλίμα

Αρνητικά στο κλίμα επιδρούν και τα στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, για την επιφυλακτικότητα των γερμανικών εταιρειών να προσλάβουν νέο προσωπικό τον Νοέμβριο. Ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής ερευνών στο Ifo, είπε ότι οι γερμανικές εταιρείες αναβάλλουν τις προσλήψεις αναμένοντας «ένα στοιχείο για την οικονομική ανάκαμψη που δεν φαίνεται όμως ακόμα».

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι μεταποιητικές εταιρείες αρκούνταν με λιγότερους υπαλλήλους, ιδιαίτερα σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας, ενώ οι λιανοπωλητές και οι κατασκευαστικές εταιρείες ήταν ακόμη πιο προσεκτικοί. Οι πάροχοι υπηρεσιών ανέφεραν μια πιο θετική εικόνα όσον αφορά τον αυξανόμενο αριθμό προσωπικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές