Στο ίδιο μοτίβο των επιφυλακτικών και επιλεκτικών κινήσεων παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δοκιμάζει τις προθέσεις των long λίγο πάνω από τις 1.260 μονάδες προσπαθώντας να περιηγηθεί σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 1.261,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.068,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,23% στις 1.055,36 μονάδες.

Λείπει ο ρυθμός…

Η αγορά λιμνάζει στα υψηλά του τελευταίου ενάμιση μήνα, χωρίς να μπορεί να αποκτήσει σαφή τάση, αν και συνολικά ο Νοέμβριος έδωσε μια σημαντική ανάσα μετά από αρκετές εβδομάδες πιέσεων. Προφανώς η αγορά δεν θέλει στην παρούσα να πάρει μεγάλα ρίσκα, ειδικά ενόψει του rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες και τις σταθμίσεις του MSCI την Πέμπτη, αλλά και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Fitch την Παρασκευή.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, η χθεσινή μίνι έκρηξη τζίρου στις δημοπρασίες επιβεβαίωσε την αναμονή που τηρούν πολλά κεφάλαια και την ετοιμότητά τους σε τιμές, παρά το γεγονός ότι οι κύριες συνεδριάσεις δίνουν το μήνυμα μιας ατασικής αγοράς. Αργά ή γρήγορα η λύση της περιόδου των βημάτων σημειωτόν θα έρθει, προφανώς με κάποιο καταλύτη που θα βελτιώσει, ή και θα επιδεινώσει, το κλίμα στην αγορά.

Μέχρι τώρα πάντως βλέπουμε το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων συναλλαγών να κινείται από μικρά χαρτοφυλάκια, τα οποία έχουν ανοίξει και την βεντάλια των επιλογών τους σε μικρότερης κεφαλαιοποίησης τίτλους, με το μοτίβο της «απορροής» των κεφαλαίων να επηρεάζει και τις κινήσεις σε αρκετούς τίτλους του FTSE 25, πλην των τραπεζών. Άλλωστε, μετά τις τεκτονικές αλλαγές που υπήρξαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, οι μικρές αναδιαρθρώσεις θέσεων ευνοούν και την αφομοίωση των επιπέδων πριν την επόμενη «καθαρή» κίνηση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ διορθώνει κατά 1,74% σήμερα, με τις Autohellas, Cenergy και Aegean να τον ακολουθούν με πτώση άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Σαράντης, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Motor Oil, Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, η Quest κερδίζει 1,10%, με τις ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΟΠΑΠ να προσπαθούν να προσφέρουν και αυτές τις στηρίξεις τους. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ και η Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών