
Την προκήρυξη της διενέργειας Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Καστανιάς, στην Π.Ε. Κορινθίας ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.
Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ απέχει 1,5 χλμ από το ορεινό χωριό της Καστανιάς το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), σε απόσταση 80 χιλιόμετρων από την Κόρινθο. Η Καστανιά είναι ένας γραφικός οικισμός που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με πέτρινα σπίτια και πανοραμική θέα στις γύρω βουνοπλαγιές.
ΕΤΑΔ: Προκήρυξη e-auction για το Τουριστικό Περίπτερο Ζαχάρως
Η περιοχή ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται η φημισμένη Λίμνη Στυμφαλία και η Λίμνη Δόξα.
Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένο σε δασώδη πλαγιά προσφέροντας εντυπωσιακή θέα. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει συνολικό εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών. Βρίσκεται σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, καθώς έχει οικοδομηθεί από υλικά που ανθίστανται στο χρόνο, όπως πέτρα και πλάκες Καρύστου.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023 με συνέπεια φέρνουμε σήμερα εις πέρας έναν ακόμη στόχο για ένα σημαντικό ακίνητο που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε μία ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».
H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη από την υπογραφή της Σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 20.000,00 € και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.


Latest News
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece

Νέα εποχή για το εμβληματικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας – Παραχωρείται στον Δήμο Πεντέλης
H παραχώρηση πραγματοποιείται με σκοπό ο Δήμος Πεντέλης να προβεί σε εργασίες μελετών, αδειοδότησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του ακινήτου

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων - Πώς θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για την αγορά κατοικίας και τις προοπτικές της - Το 12% σχεδιάζει αγορά κατοικίας την επόμενη 2ετία - Το 64% των κατοικιών είναι άνω των 30 ετών

Ακάθεκτο το real estate κόντρα στις αναταράξεις – Το μήνυμα Dimand και Premia
Σε δημιουργικό αναβρασμό παραμένουν οι εγχώριες εταιρείες real estate κόντρα στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ – Οι ευκαιρίες που αναζητούν και οι προβληματισμοί για το κόστος

Ποσά 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσει» η δόμηση εκτός σχεδίου
Σε φάση ελέγχου μελέτες καταγραφής πολεοδομικά αναγνωρισμένων οδών που θα δίνουν δικαιώματα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα στα νησιά. Μετά το Πάσχα οι ανάδοχοι για τις μελέτες στην υπόλοιπη χώρα.
![Σπίτι μου 2: Στο… ράφι τα δάνεια – Ακίνητα παλιά και ακριβά [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akin4-1-600x399.jpg)
«Κρυμμένος θησαυρός» η αναζήτηση φθηνής στέγης - Τα εμπόδια στο Σπίτι μου 2
Η εξεύρεση ακινήτων εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2

Orilina Properties: Κέρδη ρεκόρ 19,27 εκατ. ευρώ για το 2024
Η προσαρμοσμένη ετήσια απόδοση επί της Eπιχειρηματικής Aξίας (Enterprise Value) του Ομίλου Orilina Properties ανήλθε σε 17,2%

Ανδριόπουλος (DIMAND): Σε 10 χρόνια θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της κατοικίας
«Το πρόβλημα της κατοικίας είναι ένα ζήτημα που επιλύεται αν συνεργαστούν όλοι, υποστήριξε ο Δ. Ανδριόπουλος της DIMAND