
Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των κρατών-μελών και των περιφερειών στις ευκαιρίες που δημιουργούνται, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ενωσης , που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ακόμη, ο κ Παπαθανάσης τόνισε ότι πρέπει να «τηρούνται ίσοι όροι ανταγωνισμού στην Ενιαία Αγορά».
Το προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τις κρατικές ενισχύσεις, τον Μάρτιο του 2023, παρείχε στα Κράτη-Μέλη μεγαλύτερη ευελιξία για να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης στον καθαρό μηδενικό τομέα στην Ε.Ε. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα Κράτη – Μέλη έχουν διαφορετικές δημοσιονομικές δυνατότητες για να κάνουν χρήση αυτής της ευελιξίας, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια έργα».
Ελλάδα 2.0: Πράσινο φως από την Κομισιόν για το αναθεωρημένο σχέδιο των 36 δισ
Επίσης, κατά την προσέλευσή του στο χώρο του συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε: «Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο για την Πολιτική Συνοχής. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020, απορροφώντας όλους τους πόρους, ενισχύοντας τις Περιφέρειες που επανακάμπτουν μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις.
Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις συνέπειες και στις ανισότητες που δημιουργεί η Κλιματική κρίση. Οι «πράσινες» επενδύσεις, η στήριξη της «έξυπνης» εξειδίκευσης, η βιομηχανία σε ειδικούς τομείς, συνεχίζουν να αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της αυτονομίας της Ευρώπης καθώς και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ευημερία για όλους τους πολίτες».
Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαθανάσης είχε δηλώσει ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και πως «αναμένεται να πέσουν 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2024 στην ελληνική οικονομία, 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης».


Latest News

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί τη Μεγάλη Τρίτη
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνει αύριο ο κλάδος – Μήλον της Έριδος η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες

Νέα έξαρση του τουρκικού «εποικισμού»
Τα στοιχεία από Ίμερο και Ξυλαγανή Ροδόπης έως τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη – Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις αγορές που κάνουν επενδυτές από την Τουρκία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα
Υποτονική η κίνηση στην αγορά σε σχέση με πέρσι – Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων μέχρι τη Δευτέρα 21 Απριλίου

Ζελένσκι προς Τραμπ: Έλα να δεις τι έκανε ο Πούτιν
«Θέλουμε να έρθετε να δείτε», λέει ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του, απευθυνόμενος στον Τραμπ, προσθέτοντας ότι «Θα καταλάβετε τι έκανε ο Πούτιν».

H Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Εκτός από την επίθεση στην Hellenic Train, η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή στο υπουργείο Εργασίας