Aποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και τι μπορεί να σημαίνουν για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ιδίως όσον αφορά τα επιτόκια.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά περισσότερες από πέντε μονάδες στο 4,6647%, η απόδοση του 10ετούς κατά 3 μονάδες στο 4,315%.

Πετρέλαιο: Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία οι τιμές του

Οι επενδυτές επεξεργάστηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Ο δείκτης που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve, αυτός των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE)  διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση. Σημείωσε δηλαδή επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, η οποία διαμορφώθηκε στο 3,7%.

Ο δείκτης PCE  θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις της  νομισματικής πολιτικής που θα λάβει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην τελευταία συενδρίαση του 2023.

Οι αγορές τιμολογούν πάνω από 98% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα , σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης να αποκτήσουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν ότι τα επιτόκια μπορεί να μειωθούν και ποιες είναι οι προσδοκίες τους για την οικονομία, ιδίως αν μπορεί να αποφευχθεί μια ύφεση.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed είναι μέχρι στιγμής ήσυχοι σχετικά με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων και η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα πριν από την περίοδο κατά την οποία οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας δεν μπορούν να μιλήσουν δημόσια, πριν από την επόμενη συνεδρίασή τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμένονται διάφορα βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου και του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές