![Κίνα: Μείωση δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών και όχι επιτοκίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/2022-09-05T063131Z_888195494_RC22UT91URX6_RTRMADP_5_CHINA-YUAN-FORECAST-768x512-1.jpg)
Προληπτική δημοσιονομική πολιτική μπορεί να εφαρμόζει η Κίνα το 2024 για να πετύχει σταθερή ανάπτυξη, υποστηρίζει πρώην κεντρικός τραπεζίτης.
Η κινεζική οικονομία βρίσκεται σε μια περίοδο που παλεύει να βρει τη δυναμική που απώλεσε κατά τη μεγάλη διάρκεια των lockdown, ενώ οι παρατηρητές της αγοράς φοβούνται ότι η σοβαρή δυστυχία για το χρέος μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών ακινήτων θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.
Κίνα: Μεγαλώνει η κρίση – Αυξάνονται οι κακοπληρωτές
«Αναμένεται ότι το επόμενο έτος η Κίνα θα συνεχίσει να εφαρμόζει θετική δημοσιονομική πολιτική, νομισματικές πολιτικές που είναι σύμφωνες με τη θετική δημοσιονομική πολιτική, με ένα σχετικά μεγάλο περιθώριο για τη μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών αποθεματικών» τόνισε ο Sheng Songcheng, πρώην διευθυντής στατιστικής και ανάλυσης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.
Με τα επιτόκια και τα βασικά επιτόκια δανείων σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για τη μείωση του δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών (RRR) παρά για τη μείωση των επιτοκίων,εξήγησε
Η κεντρική τράπεζα μείωσε το RRR τον Σεπτέμβριο για δεύτερη φορά φέτος για να ενισχύσει τη ρευστότητα και να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Οι αναλυτές αναμένουν νέα μείωση μέχρι το τέλος του έτους.
Ο σταθμισμένος μέσος όρος του RRR για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαμορφώθηκε σε περίπου 7,4% μετά τη μείωση.
Η Κίνα είναι συνετή στη μείωση των επιτοκίων, καθώς η νομισματική της πολιτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εσωτερική και εξωτερική ισορροπία, δήλωσε ο Sheng.
“Αναμένεται ότι η διαφορά επιτοκίων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα εισέλθει σε περίοδο σταθεροποίησης, οπότε το ρενμίνμπι (γιουάν) είναι πιθανό να διατηρήσει μια ήπια τάση ανατίμησης, αλλά η ανατίμηση είναι περιορισμένη”.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Commerzbank: Μειώνει κατά 3.900 τις θέσεις εργασίας – Η ανανεωμένη στρατηγική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/orlopp-600x389.jpg)
Commerzbank: Μειώνει κατά 3.900 τις θέσεις εργασίας – Η ανανεωμένη στρατηγική
Το σχέδιο της Commerzbank για να αποθαρρύνει την UnitCredit
![Goldman Sachs: Τι σημαίνει για την οικονομία της Ευρώπης η ειρήνη στην Ουκρανία – Τα 2 σενάρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/eu-ukraine-600x400.jpg)
Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη η ειρήνη στην Ουκρανία - Τα 2 σενάρια της Goldman
Τι αναφέρει η Goldman Sachs για τις επιδράσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία - Πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη
![Honda: Υψηλότερα κέρδη μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης με τη Nissan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/honda-600x400.jpg)
Αύξηση κερδών για Honda μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης με τη Nissan
Honda και Nissan οριστικοποιούν την απόφαση να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση
![Sony: Αυξημένα κέρδη τριμήνου λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_sony_MJ-600x352.png)
Αυξημένα κέρδη για τη Sony λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming
Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου είναι μια βασική περίοδος για τη Sony, καλύπτοντας την εορταστική περίοδο αγορών που είναι συχνά μια κερδοφόρα περίοδος για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
![ΗΠΑ: Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν ζημιές δισεκατομμυρίων από τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/california-1-600x400.jpg)
ΗΠΑ: Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν ζημιές δισεκατομμυρίων από τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες
Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν αποσυρθεί από την αγορά της Καλιφόρνια πριν από την καταστροφή τον Ιανουάριο
![Κίνα: Όφελος 350 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις από τη στήριξη της καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/beijing-china-600x400.jpg)
Όφελος 350 δισ. ευρώ για τις κινεζικές επιχειρήσεις από τη στήριξη της καινοτομίας
Οι φορολογικές πολιτικές του Πεκίνου για την υποστήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας είχαν όφελος 350 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις το 2024
![ΗΠΑ: Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» για σπάνιες γαίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» των ΗΠΑ για σπάνιες γαίες
Κομβικές στην τεχνολογική ανάπτυξη, οι ανά τον κόσμο σπάνιες γαίες μπαίνουν στο «κάδρο» του αναθεωρητισμού του Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.