
Πίστωση χρόνου προκειμένου να συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές του έλαβε η κινεζική Evergrande, μετά την απόφαση δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ να αποσύρει εκ νέου μια απόφαση σχετικά με το εάν ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο πρέπει να εκκαθαριστεί.
Η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 29 Ιανουαρίου, δήλωσε η δικαστής Linda Chan στο Ανώτατο Δικαστήριο της πόλης.
Ο κατασκευαστής κατοικιών έχει τώρα οκτώ εβδομάδες για να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους κατόχους υπεράκτιων ομολόγων για μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις της χώρας. Ο δικηγόρος της Evergrande δήλωσε τη Δευτέρα ότι εστάλη μια νέα πρόταση στις 26 Νοεμβρίου και η εταιρεία υποβάλλει αίτηση για νέα αναβολή καθώς ελπίζει να αναζητήσει περαιτέρω υποστήριξη και περισσότερη ανατροφοδότηση από τους πιστωτές.
Evergrande: Νέες αποκαλύψεις για τον πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του real estate
«Ο αναφέρων άλλαξε τη θέση του και δεν πίεσε για την εκκαθάριση της εταιρείας, κάτι που αποτελεί έκπληξη για εμάς», είπε ο Neil McDonald, εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Kirkland & Ellis LLP, νομικός σύμβουλος μιας ad-hoc ομάδας πιστωτών, σε συνέντευξη έξω από το δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, η ομάδα των πιστωτών έχει «απορρίψει κατηγορηματικά» την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η Evergrande στο δικαστήριο, πρόσθεσε.
Μετά την απόφαση για αναβολή, οι μετοχές του κατασκευαστή σημείωσαν ράλι έως και 13%.
«Ζαλίζουν» οι ζημιές
Η Evergrande ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 476 δισ. γιουάν (66,36 δισ. δολάρια) και 105,9 δισ. γιουάν (14,76 δισ. δολάρια) για το 2021 και το 2022, αντίστοιχα, έναντι καθαρών κερδών 8,1 δισ. γιουάν το 2020.
Οι τεράστιες απώλειες προκλήθηκαν από την επιστροφή γαιών, την απομείωση ακινήτων, τις ζημίες από χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα χρηματοοικονομικά έξοδα, ανέφερε.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της ανήλθαν σε 2,4 τρισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, αύξηση 23% από το 2020, ενώ το συνολικό ενεργητικό της ήταν αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων γιουάν, μειωμένο κατά 20%.
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 55% σε 230,1 δισεκατομμύρια γουάν το 2022 από το 2020.


Latest News

Ρούμπιο: Μετά τους δασμούς πιθανώς οι ΗΠΑ να συζητήσουν νέες εμπορικές συμφωνίες
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντεπιτεθούν σε κράτη που τους είχαν επιβάλει δασμούς

Οι ΗΠΑ ζητούν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Νότιας Κορέας - Η κόντρα για το βόειο κρέας
Η Νότια Κορέα είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς αμερικανικού βοείου κρέατος που επέτρεψε τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ από το 2008

Λάθος οι δασμοί στο μπέρμπον, λέει ο Μπαϊρού
Αναστατωμένοι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί αλκοολούχων με την απειλή Τραμπ για αντίποινα με δασμούς 200%

Επιστροφή σε γραφεία γεμάτα... κατσαρίδες για τους υπαλλήλους της NASA
Σε εντελώς ακατάλληλους χώρους επέστρεψαν υπάλληλοι της NASA και άλλων υπηρεσιών

Financial Times: Ο Σι Τζινπίνγκ απέρριψε πρόσκληση για την επετειακή σύνοδο ΕΕ-Κίνας
ΕΕ και Κίνα συμπληρώνουν 50 χρόνια σχέσεων, όμως ο Σι απέρριψε την πρόσκληση να παρευρεθεί σε αυτή, ανέφεραν οι Financial Times

Σχέδιο τόνωσης της κατανάλωσης δημοσιοποιεί η Κίνα
Τη Δευτέρα η εξειδίκευση των μέτρων για την τόνωση της κατανάλωσης

Οι ΗΠΑ «διορίζουν» τον επόμενο κεντρικό τραπεζίτη του Λιβάνου
Oι ΗΠΑ εξετάζουν στον Λευκό Οίκο τα προφίλ ορισμένων υποψηφίων για τον ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη

Στα 17 εκατ. δολ. το «κασέ» του CEO της UBS
Ο Σέρτζιο Ερμότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής ευρωπαϊκής Τράπεζας

Data Center: Ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος; – Τι αποκαλύπτει έρευνα του Harvard
Το ενεργειακό κόστος για τα data center πρέπει να μειωθεί -Θα το πληρώσουν οι καταναλωτές δείχνει το Harvard

Στα 1,6 τρισ. δολάρια η αγορά υγείας και ευεξίας της Κίνας ως το 2030
Οι καταναλωτές στην Κίνα στρέφονται στην ολιστική ευεξία - Οι πωλήσεις σε ποσοστό 51% διεκπαιρεώνονται ηλεκτρονικά