Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, προσπαθώντας να αξιολογήσουν το πλήθος των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από όλη την περιοχή, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια της.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,07% την τελευταία του ώρα της συνεδρίασης, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 1,9% και έκλεισε στις 3.394,26 μονάδες, φτάνοντας σε χαμηλά τετραετίας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε με πτώση 1,37% στις 32.775,82 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,84% στις 2.342,69 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,89% για να κλείσει στις 7.061,60 μονάδες καθώς η Reserve Bank of Australia διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Η τράπεζα σημείωσε ότι η μέτρηση του ΔΤΚ του Οκτωβρίου έδειξε ότι ο πληθωρισμός μετριάστηκε, αλλά δεν παρείχε πολύ περισσότερες πληροφορίες για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,82% για να κλείσει στις 2.494,28 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 1,83% για να κλείσει στις 813,38 μονάδες.

Τα μακρο

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα του Χονγκ Κονγκ επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, σύμφωνα με ιδιωτικές έρευνες της S&P Global. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της πόλης αυξήθηκε στο 50,1, λίγο πάνω από το όριο των 50.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με την au Jibun Bank. Η μέτρηση του σύνθετου δείκτη προμηθειών της χώρας για τον Νοέμβριο έφτασε στο 49,6, χαμηλότερα από το 50,0 που αναφέρθηκε νωρίτερα τον περασμένο μήνα. Το PMI κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση, ενώ πάνω από το 50 δείχνει επέκταση.

Την ίδια ώρα, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 50,8 το Νοέμβριο, υποδηλώνοντας τη χαμηλότερη ανάπτυξη του τελευταίου έτους. Ενώ η δραστηριότητα των υπηρεσιών συνέχισε να αυξάνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ανεπαρκής για να αντισταθμίσει την ταχύτερη πτώση της μεταποίησης, δήλωσε η au Jibun Bank.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, ο δείκτης στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, αυξήθηκε κατά 2,6% τον Νοέμβριο, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2022. Οι μετρήσεις του πληθωρισμού του Τόκιο θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Τέλος, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας επιβραδύνθηκε στο 3,3% τον Νοέμβριο, κάτω από τις προσδοκίες, ενώ κατέγραψε την πρώτη πτώση σε τρεις μήνες επιτάχυνσης. Η μέτρηση του Νοεμβρίου προβλεπόταν από δημοσκόπηση του Reuters να μετριαστεί στο 3,7%, από 3,8% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές