Στο ίδιο μοτίβο των μικτών προσήμων συνεχίζουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν κέρδη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται το deal της Ericsson με την ΑΤ&Τ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,49% στις 7.476 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,10% στις 16.420 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.344 μονάδες.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο, με την Ericsson να σημειώνει άνοδο 9% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ORAN. Την ίδια ώρα, η Nokia σημειώνει βουτιά 9,7%.

Μακρο-πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τα μάκρο

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν μεγάλη κάμψη, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα βρετανικά νοικοκυριά καθυστερούν τις δαπάνες των Χριστουγέννων. Ο εμπορικός σύλλογος διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,7% τον Νοέμβριο, ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο του 2,6% τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά χαμηλότερα από 4,2% αύξηση τον Νοέμβριο του 2022.

«Η Μαύρη Παρασκευή ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, καθώς πολλοί έμποροι λιανικής προσπάθησαν να δώσουν στις πωλήσεις την απαραίτητη ώθηση τον Νοέμβριο. Αν και αυτό είχε αρχικά το επιθυμητό αποτέλεσμα, η δυναμική δεν διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα», δήλωσε η Helen Dickinson, διευθύνουσα σύμβουλος της BRC.

Η κρίση κόστους ζωής συνεχίζει να δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των καταναλωτών, δήλωσε ο Paul Martin, επικεφαλής λιανικής της KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Με τους δύο από τους τρεις μήνες του κρίσιμου χρυσού τριμήνου να σημειώνουν αύξηση πωλήσεων κάτω από 3%, ήταν ήδη μια αδύναμη περίοδος Χριστουγέννων. Οποιοδήποτε πλεονάζον απόθεμα δεν πουληθεί πριν από τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω, οδηγώντας σε μεγάλες εκπτώσεις τον Ιανουάριο και ενδεχομένως να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στα ήδη στενά περιθώρια κέρδους», είπε ο Martin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές