Μολονότι μια τέτοια συμπεριφορά αδιαφορίας “εκνευρίζει” τους εμπλεκομένους, μολαταύτα η τάση παραμένει ανοδική.
Τα χαρτοφυλάκια δείχνουν να αναδιαρθρώνονται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ώστε να χρειάζονται τον χρόνο τους.
Μην ξεχνάμε ότι πλέον και επίσημα είμαστε αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα funds παγκοσμίως, και κυρίως εκείνα που αφενός δύνανται να τοποθετηθούν μόνο σε ..κατέχοντες επενδυτική βαθμίδα, αφετέρου σε αγορές που έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου.
Κάτι στο οποίο συγκλίνει σύσσωμη η επενδυτικη κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς (αναμενόμενους) ρυθμούς μεγέθυνσης, τη δημοσιονομική πειθαρχία/εξυγίανση, την κάθετη μείωση του χρέυος/ΑΕΠ αλλά και εστιάζοντας στις μετοχές την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση των περισσοτέρων εισηγμένων μας.
Προφανώς, συγκυρίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ίσως επιβάρυναν το κλίμα, όπως γεωστρατηγικές κρίσης (βλ. Μέση Ανατολή), αναζοπύρωση του πληθωρισμού ή άλλα εξωτερικά σοκ.
Με τα δεδομένα που έχουμε, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης είναι καλύτερες από το αντίθετο σενάριο, και μόνο αυτό φθάνει για να συντηρήσει αισιόδοξο το επενδυτικό κλίμα.
Μπροστά μας έχουμε την αποεπένδυση του ΤΧΣ από Piraeus, κάτι που εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση τόσο στην ίδια τη μετοχή, όσο και στο υπόλοιπο ταμπλό.
Εξάλλου, η πρότερη εικόνα από ΕΤΕ και ΑΛΦΑ είναι τόσο καλή, που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τη διοίκηση της Τράπεζας να πυροβολήσει τα πόδια της. Αν και θεωρούμε ότι μέσες-άκρες, οι αποφάσεις έχουν παρθεί..
Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε και στο εναπομείναν 18% του ΤΧΣ στην ΕΤΕ, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα και από αυτό το μέτωπο.
Εξάλλου, όλοι ξέρουν καλά ότι το τόσο θετικό πλαίσιο για τις τράπεζες (υψηλά επιτόκια, κ.α.) δεν θα μείνει για πολύ καιρό.
Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ειδική μνεία αφενός για το ζεύγος ΙΝΤΚΑ-ΚΛΜ, μετά και την εξαγορά του δεύτερου, με τις μετοχές να τρέχουν. Αφετέρου για τη συμπεριφορά της ΜΙΓ, που σκαρφαλώνει τεχνικά θέλωντας να συναντήσει την τιμή κτήσης της ΠΕΙΡ.