Στη ζώνη των 1.270 μονάδων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, παίρνοντας όμως πίσω τα χθεσινά χαμένα εδάφη, αλλά χωρίς να προχωρά σε λύση της πλαγιοανοδικής πορείας που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,18% στις 1.272,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.082,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,03% στις 1.050,15 μονάδες.
Rotation
Οι εναλλαγές μεταξύ των στρατοπέδων είναι καθημερινές στην αγορά, με αρκετούς τίτλους να κάνουν μικρούς «κύκλους» πέριξ των επιπέδων τους ευνοώντας τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις.
Ανοδικοί πρωταγωνιστές την μία ημέρα γίνονται τα βαρίδια την επομένη, τροφοδοτώντας ένα rotation στους τίτλους ώστε να διασφαλιστούν τα επίπεδα. Και τα επίπεδα του τζίρου εξακολουθούν να δείχνουν την επιφυλακτικότητα αρκετών χαρτοφυλακίων.
Επιφυλακτικότητα όμως που όπως σχολιάζουν στον ot.gr χρηματιστηριακές πηγές δεν έχει να κάνει με τις προοπτικές της αγοράς, οι οποίες παραμένουν θετικές, αλλά με την βραχυπρόθεσμη εικόνα της και την ανάγκη να διακρατηθεί ρευστότητα ενόψει μεγάλων εξελίξεων που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες. Η αγορά θα παρακολουθήσει ή και θα ακολουθήσει ένα ακόμη placement, αυτό για το για το 10 με 12% των μετοχών της HelleniQ Energy. Σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, οι δύο μέτοχοι ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean Oil & Industrial Holdings θα δώσουν εντολή αύριο για το βιβλίο προσφοράς, με στόχο την αύξηση της διασποράς και την προσέλκυση θεσμικών επενδυτών.
Εκτός του παραπάνω, η αγορά περιμένει και τη μεγάλη είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο ΧΑ στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ έχει και την αποεπένδυση του ΤΧΣ από Piraeus, κάτι που εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση τόσο στην ίδια τη μετοχή, όσο και στο υπόλοιπο ταμπλό. Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε και στο εναπομείναν 18% του ΤΧΣ στην ΕΤΕ, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα και από αυτό το μέτωπο.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Coca Cola και Cenergy σημειώνουν κέρδη 1,43% και 1,16% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια ανοδικά.
Στον αντίποδα, η Autohellas χάνει 1,28% με την Quest να βρίσκεται στο -1,06%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Eurobank, Motor Oil, Jumbo, Alpha bank, Σαράντης και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ.
Latest News
Ανοίγει η πόρτα του χρηματιστηρίου για τους «μικρούς» - Τι αλλάζει στην Λεωφόρο Αθηνών
Τι φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κεφαλαιαγορά - Οι δυο άξονες και το διακύβευμα
Οχυρό οι 1.500 μονάδες, άντεξαν στις πιέσεις - Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το ΧΑ την εβδομάδα
Στο κλείσιμο της εβδομάδας το χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαίωσε το μήνυμα ότι η ανοδική πορεία της αγοράς έχει γερά θεμέλια
Κρατάει τις 1.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επηρεάζουν όλες τις αγορές του κόσμου
Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Έρχεται φόρος στα crypto
Θεσπίζονται επιπλέον εφαρμοστικά μέτρα για την προστασία των επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα - Ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες
Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στο ΧΑ - Οδηγός η Alpha Bank
Το ΧΑ έχει βάλει τις βάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο για το κλείσιμο της εβδομάδας
Ασκήσεις ισορροπίας σε μοιρασμένο ταμπλό για το ΧΑ
Η αγορά χρειάζεται να ισχυροποιήσει τις άμυνές της, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 1.500 μονάδων
Άντεξε το profit taking το ΧΑ, «μήνυμα» από ΟΤΕ και Εθνική
Το χρηματιστήριο Αθηνών απολαμβάνει το "January Effect", με την ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης συσσώρευσης
Goldman Sachs: Πού θα «καθίσει η μπίλια» του ΧΑ- Τι βλέπει για μερίσματα
Τι λέει η Goldman Sachs για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Ποιες προκλήσεις θεωρεί πιο σημαντικές
Βράχος η Εθνική στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιβεβαιώνονται οι 1.500 μονάδες
Το δικό της «January Effect» απολαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την φετινή ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης, εκνευριστικής συσσώρευσης
Υποχώρησε ο δείκτης φόβου τον Δεκέμβριο - Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Άγγιξε το 24,88% τον Δεκέμβριο του 2024 από 26,62% τον Νοέμβριο του 2024