Στο ίδιο μοτίβο της ισορροπίας μεταξύ μοιρασμένων προσήμων έμεινε και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση να κρατηθεί σε ένα επίπεδο πάνω από τις 1.270 μονάδες, με το ενδιαφέρον να παραμένει επιλεκτικό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 1.273,33 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.270,39 μονάδων (-0,24%) και 1.276,67 μονάδων (+0,25% ). Ο τζίρος ανήλθε στα 89,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,95 εκατ. τεμάχια αξίας 10,05 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Βρίσκει τεχνολογικές στηρίξεις

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,16% στις 3.071,96 μονάδες, ενώ στο -0,06% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.191,64 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,51% στις 1.035,17 μονάδες.

Διατήρηση των κεκτημένων

Η αγορά αναλώνεται στο να διατηρήσει τα κεκτημένα της, να μην αφήσει τους πωλητές να κυριαρχήσουν αλλά και να μην αναλάβει μεγαλύτερα ρίσκα εωσότου δημιουργήσει μια σημαντική βάση στα τρέχοντα επίπεδα. Ήταν η έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση που παρέμεινε στο εύρος των 1.270 – 1.280 μονάδων, με τον τζίρο να εστιάζει σε επιλεγμένους τίτλους που έχουν αρχίσει και δείχνουν την πορεία τους για τη νέα χρονιά. Άλλωστε θέλει να ρισκάρει να χάσει τις εντυπωσιακές του αποδόσεις, ειδικά όταν το 2024 ανοίγεται με αρκετές προκλήσεις μπροστά, με την ευαισθησία στο διεθνές κλίμα να είναι μεγαλύτερη.

Σήμερα βέβαια περίμενε να επιβεβαιώσει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης παραμένει ενεργή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη διάθεση του 10% – 12% της HelleniQ Energy. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί η διάθεση πιθανόν στο 10%.

Έτσι, ενώ όλα δείχνουν την ανοδική συνέχιση, υποβόσκει μια διστακτικότητα στην αγορά, η οποία δικαιολογείται εν μέρει από την εικόνα των διεθνών αγορών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην Ελλάδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος εγχώριος παράγοντας που θα μπορούσε να ανησυχήσει την πορεία, τόσο των χρηματιστηρίων όσο και των ομολόγων.

Όπως σχολιάζει και ο Πέτρος Στεριώτης, CEO κυπριακής ΑΕΠΕΥ, «το ΧΑ έχει ανέβει στο “αλεξίπτωτο” και το βλέμμα του στρέφεται προς τα υψηλά δεκαετίας, με τις αναβαθμίσεις του κρατικού αξιόχρεου και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο να δημιουργούν αισιοδοξία για το νέο έτος. Η διαχείριση του ρίσκου επιβάλλεται ακόμη και όταν ένα Χρηματιστήριο κινείται επίμονα προς μια κατεύθυνση και οι διορθώσεις του μοιάζουν απλά “διακοσμητικές”, αναφέρει ο ίδιος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo ξεχώρισε με το +3,22% που κατέγραψε, μετά και τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων του Νοεμβρίου, με τις ΟΤΕ, ΔΕΗ και Λάμδα να κλείνουν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Aegean, Alpha Bank, Autohellas, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, στα 6 ευρώ προσγειώθηκε η Εθνική, με το σημερινό -3,23% που σημείωσε, με τον Σαράντη να χάνει 2,29%. Απώλειες 1,53% για την Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάν, Quest και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών