Σε ένα στενό εύρος διακύμανσης παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναλώνοντας τις όποιες δυνάμεις τους στο να ισορροπεί μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.273,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.076,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,48% στις 1.046,05 μονάδες.

Θετικό το κλίμα, απουσιάζει η ορμή

Αν και η αγορά συντηρεί ένα θετικό κλίμα, επιφυλακτικό αλλά εποικοδομητικό, δεν έχει δώσει το μήνυμα της ορμής προς τα υψηλά του έτους. Απέχει 70 μονάδες σχεδόν από τα υψηλά που βρέθηκε το καλοκαίρι, με την ανάκαμψη από τη διόρθωση του Φθινοπώρου να είναι αργή και μερικές φορές… κουραστική.

Οι συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου έχουν δώσει τη σκυτάλη σε μικρότερα, και κυρίως εγχώρια, χαρτοφυλάκια που έχουν περιορισμένη δύναμη πυρός για να δώσουν μια πιο αποφασιστική κατεύθυνση στην αγορά. Αυτό επιβεβαιώνεται και με το γεγονός ότι η μεσαία κεφαλαιοποίηση καταγράφει ισχυρή ανοδική κίνηση από τα μέσα του Νοεμβρίου. Ενδεικτικό είναι το ότι από τις 14 Νοεμβρίου, ο Mid Cap της αγοράς έχει καταγράψει μόνο μία πτωτική συνεδρίαση, αυτή της 21ης Νοεμβρίου.

Έτσι, ενώ όλα δείχνουν την ανοδική συνέχιση, υποβόσκει μια διστακτικότητα στην αγορά, η οποία δικαιολογείται εν μέρει από την εικόνα των διεθνών αγορών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην Ελλάδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος εγχώριος παράγοντας που θα μπορούσε να ανησυχήσει την πορεία, τόσο των χρηματιστηρίων όσο και των ομολόγων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,06%, με την Aegean και την Coca Cola να κερδίζουν 1,55% και 1% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Από την άλλη, Σαράντης, Eurobank, Quest και Autohellas χάνουν πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών