
Στην κορυφαία δεκάδα των χώρων που είναι ερωτευμένες με τον καφέ, είναι η Ελλάδα κατέχοντας την 9η θέση και αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βραζιλία, η Ιταλία.
Για τους Ελληνες ο καφές είναι καθημερινή απόλαυση και σύμφωνα με στοιχεία της Pricefox, η κατά κεφαλήν κατανάλωση φτάνει τον χρόνο τα 3 κιλά.
Καφές: Προβλήματα στις καλλιέργειες του Βιετνάμ ανεβάζουν τις τιμές
Την πρώτη θέση κατέχει το Λουξεμβούργο με τους Λουξεμβούργιους να καταναλώνουν σχεδόν 10 κιλά καφέ ετησίως, ακολουθούν οι Φινλανδοί με 6,6 κιλά καφέ, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Σουηδία με 4,8 κιλά καφέ και την ακολουθούν η Νορβηγία και η Δανία με 3,9 και 3,7 κιλά καφέ αντιστοίχως.
Έτσι οι Ελληνες μπαίνουν στην κορυφαία δεκάδα ενώ η Ιταλία που είναι γνωστή για τη φινετσάτη κουλτούρα της στον καφέ βρίσκεται στην 21η θέση με μόλις 2,5 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ενώ η Βραζιλία, αν και είναι η πρώτη χώρα διεθνώς στην παραγωγή καφέ, με 2,8 κιλά κατά κεφαλήν κατανάλωση βρίσκεται στην 11η θέση.
Ακριβότερα
Για τους Ελληνες ο καφές είναι καθημερινή συνήθεια είτε στο σπίτι είτε εκτός. Σύμφωνα με στοιχεία της Focus Bari σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων επιλέγει καθημερινά να πίνει τον καφέ του εκτός σπιτιού.
Όσο για το πόσο πληρώνουμε; Μάλλον ακριβότερα από άλλους καθώς ένας καπουτσίνο στην Ελλάδα κοστίζει 3,45 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ στη Γερμανία 3,49 ευρώ, στην Ιταλία 1,68, την Ολλανδία 3,39, τη Γαλλία 3,18 και την Ισπανία 1,92, σύμφωνα με στοιχεία της Numbeo.
Πάντως στη χώρα μας η αξία, σε τιμές λιανικής, της αγοράς καφέ στην Ελλάδα υπολογίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς σε 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 3,5 δισ. ευρώ αφορούν την επιτόπια κατανάλωση στα καταστήματα καφεστίασης και περίπου 300-350 εκατ. ευρώ είναι ο τζίρος των πωλήσεων στα σουπερμάρκετ.
Πηγή: Premium έκδοση Τα Νέα


Latest News

«Η Ελλάδα επανακάμπτει δυναμικά στον χάρτη» - Οι πρώτες αντιδράσεις στην αναβάθμιση από S&P
Τι αναφέρουν Χατζηδάκης, Πιερρακάκης και Παπαθανάσης

Έκανε την έκπληξη η S&P - Στο δεύτερο σκαλοπάτι της επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα
Τι αναφέρει στο σκεπτικό του ο διεθνής οίκος
![ΙΟΒΕ: Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη – Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dimografiko-600x375.jpg)
Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]
Το μεταναστευτικό ισοζύγιο, αν και συμβάλλει στην αναχαίτιση της πληθυσμιακής μείωσης σε ορισμένες περιφέρειες, δεν αρκεί για να αντιστρέψει την αρνητική της τάση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Καλάθι Πάσχα»

«Βράχος» τα ελληνικά ομόλογα σε έναν… αβέβαιο κόσμο
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων καταγράφουν μία σταθερή πορεία γύρω από το 3,4%

Σήμερα η αξιολόγηση της Ελλάδας από S&P – Το μήνυμα εξ… Ιταλίας και οι προσδοκίες
Εάν επιβεβαιωθούν για αναβάθμιση, ο S&P θα είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος που θα έχει δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής βαθμίδας την Ελλάδα

Νέα μείωση 5,2% στο ποσοστό των ανέργων τον Μάρτιο - Πόσοι είναι επιδοτούμενοι
Παγιωμένα είναι τα στοιχεία της ΔΥΠΑ για την ανεργία των μακροχρόνια εγγεγραμμένων με 1 στους 2 να είναι μακροχρόνια άνεργος

Πτώση 0,3% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2024 – Φεβρουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,8%

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ
![ΙΟΒΕ: Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ – Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ - Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]
Οι εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από τις ΗΠΑ άγγιξαν τα 1,8 δισ. το 2024 (+40,0%, y-o-y), ενώ το 2018 οι εισαγωγές ήταν μόλις 578 εκατ. ευρώ