
Για τα φετινά δώρα των Χριστουγέννων, οι Ιταλοί θα ξοδέψουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρόβλεψη είναι της ιταλικής εμπορικής Ένωσης Confcommercio, η οποία προσθέτει ότι πρόκειται να ανταλλάξουν δώρα, 43 εκατομμύρια Ιταλοί. Φέτος θα διατεθούν, δηλαδή στην Ιταλία, περισσότερα χρήματα: πέρυσι το αντίστοιχο ποσό άγγιξε τα 7 δισεκατομμύρια, εκατό εκατομμύρια ευρώ και το 2021 τα επτά δισεκατομμύρια, οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ. Κάθε Ιταλός, σύμφωνα με την Confcommercio, θα ξοδέψει κατά μέσα όρο 186 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 165 ευρώ.
Ιταλία: Σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η κυβέρνηση
Η Ιταλία έχει γεμίσει υπαίθριες, μικρές και μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές. Σε πλατείες και δρόμους των πόλεων, σε χωριά και σε γνωστούς χιονοδρομικούς προορισμούς. Μετά από την υποχρεωτική απομόνωση της πανδημίας, θέλουν όλοι να βγουν και να συναντήσουν κόσμο, να δουν από κοντά, να αγγίξουν και να διαλέξουν τα δώρα, ανάλογα με τα γούστα, με την έμπνευσή τους και φυσικά το πορτοφόλι τους.
Παρούσες ακόμα και οι μυστικές υπηρεσίες
Μια δεύτερη έρευνα, της γεωργικής ένωσης Coldiretti και της δημοσκοπικής εταιρίας Ixe, δείχνει ότι 28 εκατομμύρια Ιταλοί θα προτιμήσουν χειροποίητα αντικείμενα από τις τοπικές παραδόσεις αλλά και από τον γαστρονομικό πλούτο των είκοσι περιφερειών της χώρας. Με κύρια αναφορά σε καλάθια με προϊόντα, όπως τυριά, αμυγδαλωτά, προσιούτο και άλλα αλλαντικά και τον ιταλικό αφρώδη οίνο σπουμάντε. Σύμφωνα με την έρευνα της Coldiretti η δύσκολη διεθνής συγκυρία, με τις τόσες εντάσεις και αβεβαιότητες, έχει ωθήσει τους Ιταλούς προς χρήσιμα, πρακτικά δώρα, χωρίς υπερβολικά έξοδα για είδη πολυτελείας.
Μέσα σε όλα αυτά, βέβαια, διακριτικά αλλά ουσιαστικά, ενισχύονται και τα μέτρα ασφαλείας. Δίπλα στις υπαίθριες αγορές υπάρχει σχεδόν πάντα και αστυνομική παρουσία. Στην Ρώμη, ενόψει των Χριστουγέννων, η δραστηριότητα των αστυνομικών, των καραμπινιέρων, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών αυξάνεται με στόχο την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι διαβεβαιώνει ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, για να περάσουν, ντόπιοι και τουρίστες, ήρεμες και ασφαλείς γιορτές.
Θεόδωρος Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Πηγή: DW


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%