Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τηρώντας επιφυλακτική στάση ενόψει των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω διφορούμενων στοιχείων από το μέτωπο του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.529 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,03% στις 16.764 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.538 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Syensqo σημειώνουν άλμα άνω του 11% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας εξειδικευμένων χημικών μετά την απόσχισή της από τη βελγική πολυεθνική Solvay. Από την άλλη, η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Encavis σημειώνει πτώση 5% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της από equal-weight σε underweight.

Οι αγορές προετοιμάζονται για τις συνεδριάσεις της Federal Reserve, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of England αυτήν την εβδομάδα, με τις πιθανές αποφάσεις ενδεχομένως να διαψεύσουν τις προβλέψεις των επενδυτών για το πόσο γρήγορα θα μειωθούν τα επιτόκια. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική στις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας της πτώσης του πληθωρισμού. Αλλά αυτές οι προσδοκίες ενδεχομένως να μην επιβεβαιωθούν, καθώς και οι τρεις έχουν σηματοδοτήσει ότι θέλουν σαφέστερα στοιχεία αποδυνάμωσης των αγορών εργασίας πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Στο οικονομικό μέτωπο, τα βλέμματα θα στραφούν στις ανακοινώσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού ποσοστού ανεργίας και του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI), ενός κρίσιμου δείκτη για τον πληθωρισμό. Την Τετάρτη, τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στην πολυαναμενόμενη περίληψη των οικονομικών προβλέψεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την επακόλουθη απόφασή της για τα επιτόκια. Επιπλέον, οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα κρατήσουν το ενδιαφέρον υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικά πρόσημα, άλμα για την Ericson
Αγορές |

Ανοδικά οι ευρωαγορές, άλμα για την Ericsson

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να συνεχίσουν την αντίδραση που άρχισαν χτες μετά από αρκετές ημέρες πιέσεων. Οι δείκτες Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να κερδίζει κατά 0,95%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.263 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% […]