Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google κατά τη διάρκεια του 2023, που φτάνει στο τέλος του;
Πόλεμος, σεισμοί και… Barbie – Τι έψαξε ο κόσμος στο Google το 2023
Τις κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών παρουσιάζει η ίδια η αμερικανική εταιρεία, η οποία φέτος γιορτάζει «25 χρόνια παγκόσμιων αναζητήσεων».
Τι αναζήτησαν οι Έλληνες
Στην κατηγορία «πρόσωπα», στην κορυφή το 2023 βρέθηκε ο τράπερ Sin Boy, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη. Ακολουθούν οι Οδυσσέας Σταμούλης, Αλέξης Γεωργούλης, Χάρης Δούκας, Κώστας Σλούκας, Νίκος Κοκλώνης, Άντιου Τέιτ, Δήμητρα Βαμβακούση και Έφη Αχτσιόγλου.
Στην κατηγορία «εκλιπούσες διασημότητες» οι περισσότεροι χρήστες αναζήτησαν πληροφορίες για τον Μάθιου Πέρι και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Στις αναζητήσεις ακολουθούν οι Κάτια Νικολαΐδου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η Αίας Μανθόπουλος, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Λιζέτα Νικολάου, η Τίνα Τέρνερ, ο Κεν Μπλοκ και ο Γιάννης Φλωρινιώτης.
Στην κατηγορία «αθλητικά γεγονότα» οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες αναζήτησαν πληροφορίες για ματς του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού. Ακολουθούν οι όροι «ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός», «βαθμολογία Σούπερ Λιγκ», «ΑΕΚ – Ολυμπιακός», «Ελλάδα – Γαλλία», «ΑΕΚ εναντίον Ντιναμό», «Ελλάδα – Ολλανδία», «ΑΕΚ- ΠΑΟΚ», «ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού» και «Μαρσέιγ εναντίον Παναθηναϊκού».
Στην κατηγορία «τηλεοπτικές εκπομπές ή σειρές», στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε το «Μαύρο Ρόδο». Ακολουθούν «Παγιδευμένοι», «Survivor All Star», «Αυτή η νύχτα μένει», «Το προξενιό της Ιουλίας», «Dragon’s Den», «ο πρώτος από εμάς», «Το ναυάγιο», «Wednesday» και «first dates».
Στην κατηγορία «τι είναι», που αφορά αναζητήσεις για χρηστικές πληροφορίες, τους Έλληνες χρήστες του Google απασχόλησαν κατά σειρά η αλλαντίαση, ο στρεπτόκοκκος, η λεπτοσπείρωση, ο αριθμός «1237», το ακρωνύμιο «ΛΟΑΤΚΙ», τα «κιμπούτς», το σύνδρομο Άσπεργκερ, το τόφου, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις και, τέλος, η Χαμάς.
Στην κατηγορία «γιατί», που περιλαμβάνει τις πρακτικές, καθημερινές απορίες των χρηστών της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, περιλαμβάνονται κατά σειρά οι ερωτήσεις: «Γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου», «γιατί πετάμε χαρταετό», «γιατί δακρύζουν τα μάτια», «γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ», «γιατί είναι μαύρα τα βουνά», «γιατί νυστάζω συνέχεια», «γιατί καθυστερεί η περίοδός μου», «γιατί μουδιάζουν τα δάχτυλα των χεριών», «γιατί νηστεύουμε» και «γιατί στεγνώνει το στόμα μου».
Τέλος στην κατηγορία «πότε» εντάσσονται οι εξής ερωτήσεις: «Πότε αλλάζει η ώρα», «πότε παίζει η ΑΕΚ», «πότε είναι η Black Friday», «πότε είναι οι δημοτικές εκλογές», «πότε ανοίγει το τριώδιο», «πότε ανοίγουν τα σχολεία», «πότε έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου», «πότε είναι το halloween», «πότε μπαίνει το market pass» και, τέλος, «πότε καταργήθηκε η θανατική ποινή στο Καζακστάν».
Latest News
Η Ινδονησία «στρίμωξε» την Apple - Πώς κέρδισε δεκαπλάσια επένδυση
Η Apple «πείστηκε» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξεσουάρ και εξαρτημάτων στο Μπαντούνγκ της Δυτικής Ιάβας
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)
Αυξημένες κατά 21% οι παγκόσμιες δαπάνες για το cloud το 3ο τρίμηνο του 2024
Oι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud ανήλθαν το γ' τρίμηνο του 2024 στα 82 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένεες κατά 21%
Το Google.org ρίχνει 20 εκατ. δολάρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη
Στο πρώτο Forum “AI for Science”, που έλαβε χώρα χθες, το Google.org ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης για επιστημονικά επιτεύγματα.
SOS για τα SMS
Η χρήση των SMS για προσωπική επικοινωνία έχει πάρει την κατιούσα. Εξακολουθούν πάντως να παίζουν σημαντικό ρόλο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι τις αρχές του 2027 έτοιμο το πρώτο data center της Data4
Tο campus της Data4 στην Παιανία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα βοηθήσει να καταστεί η χώρα πύλη εισόδου δεδομένων στη νότια Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Ολιβιέ Μισελί