Να κρατήσουν τα κέρδη της εβδομάδας επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να απορροφήσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται καθώς ο Dow Jones βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,26% στις 37.152 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 4.709 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,32% στις 14.809 μονάδες.

Το κλίμα

Η νευρικότητα και η μεταβλητότητα σήμερα ωστόσο είναι εύλογες, λόγω και της τριπλής λήξης των παραγώγων στην αγορά. Επίσης, μία ακόμη ανησυχία για το σημερινό rebalancing είναι ότι ορισμένες μετοχές θα μπορούσαν να καταλήξουν να έχουν μεγάλη στάθμιση στους δείκτες.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν κινήσεις επιφυλακτικότητας που συνήθως γίνονται όταν οι αγορές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. Ο S&P 500 απέχει λιγότερο από 1,6% από το κλείσιμο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Ο Nasdaq απέχει περίπου 8% από το υψηλότερο κλείσιμό του και περίπου 9% από το ενδοημερήσιο υψηλό όλων των εποχών.

Παρόλα αυτά, οι αμερικανικοί δείκτες κατευθύνονται προς την έβδομη διαδοχική θετική τους εβδομάδα και ένατη για τον Dow. Ο Dow Jones κερδίζει μέχρι τώρα 2,8%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,5%, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 2,5% αυτή την εβδομάδα.

Ράλι λόγω Fed

Το ράλι αυτής της εβδομάδας τροφοδοτήθηκε από την παραδοχή της Federal Reserve ότι οι προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό είναι επιτυχείς, ενώ ο επικεφαλής της ανέφερε ότι έρχονται τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, ενισχύοντας το επενδυτικό κλίμα. «Αυτό που ακούσαμε από τον πρόεδρο της Fed Powell ήταν ότι δεν έχει να κάνει με την οικονομία, δεν αφορά τις οικονομικές συνθήκες, δεν αφορά την αγορά εργασίας. Πρόκειται για τον πληθωρισμό και ο πληθωρισμός έχει πέσει αρκετά και γρήγορα», σχολίασε η Anastasia Amoroso, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην iCapital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street