
Τέσσερις μήνες μετά το τραγικό γεγονός, της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στο Blue Horizon, η Attica Group εξακολουθεί να επιδίδεται σε ένα μαραθώνιο κινήσεων εντυπωσιασμού προαναγγέλλοντας επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ΟΝΕΧ και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Για το θέμα αυτό μάλιστα υπεγράφη την Παρασκευή το μεσημέρι μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΝΕΧ στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης.
Τα επικοινωνιακά τρικ δεν κρύβουν τις αμαρτίες της Attica Group
Το έγκλημα και το πρασίνισμα… του στόλου
Η Attica Group που άλλαξε όνομα στο Blue Horizon για να «σβήσει» από την συλλογική μνήμη το αποτρόπαιο έγκλημα, σχεδιάζει να προχωρήσει στο «πρασίνισμα» του στόλου της στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Ωστόσο, όσα επικοινωνιακά τρικ κι αν μηχανευθεί η Attica Group, περί «πράσινου» στόλου, δεν μπορούν να κρύψουν τις «αμαρτίες» της. Η «μπαγκέτα» των συμβούλων μάρκετινγκ δεν μπορεί να σκεπάσει το αμαρτωλό παρελθόν της…
Επικοινωνιακά τρικ
Μάλιστα, το τελευταίο τετράμηνο η διοίκηση της Attica σε μια κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε σε αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου. Στη συνέχεια προχώρησε στην πρόσληψη ειδικών για να μελετήσουν τα κενά ασφάλειας της εταιρείας.
Για τα αποτελέσματα της οποίας ποτέ δεν ενημερώθηκαν οι επιβάτες και την εσπευσμένη απόσυρση πριν δυο μήνες μιας πολιτικής αποδοχών της εταιρείας, που προέβλεπε την έγκριση αμοιβών και bonus ύψους εκατομμυρίων ευρώ, σε υψηλόβαθμα στελέχη.
Τα οποία ως ύψιστη αποστολή θα έπρεπε να είχαν την ασφάλεια των επιβατών των πλοίων της εταιρείας. Γιατί απλά σε αυτή τη ζωή δεν αποτιμώνται όλα σε bonus.
Το μνημόνιο συνεργασίας και οι αμαρτίες…
Και τώρα το αποκορύφωμα της επικοινωνιακής καταιγίδας που σχεδιάστηκε για να κρυφτούν αμαρτίες, επιστρατεύτηκε και το «μνημόνιο συνεργασίας» με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αραγε πόσο έτοιμα είναι τα ναυπηγεία Ελευσίνας για να ναυπηγήσουν πλοία, όταν μέχρι τώρα χρηματοδοτούνται με διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (19,5 εκατ. ευρώ) από μία άλλη εταιρεία της ONEX, την ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) Ελληνικά Ναυπηγεία Σύρου Ανώνυμη Εταιρεία.
Με 2.500 ευρώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Αυτή η εταιρεία δεν είναι κάποιος τεράστιος όμιλος. Όπως τα ίδια τα οικονομικά της στοιχεία αναφέρουν πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο μόλις 3,65 εκατ. ευρώ, έχει υποχρεώσεις 36,98 εκατ. ευρώ, και καθαρή θέση μόλις 12,74 εκατ. ευρώ, προκαλώντας προβληματισμό για το που βρέθηκαν τα 20 εκατ. που δόθηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όταν ο ίδιος ο «επενδυτής» Πάνος Ξενοκώστας συνεισέφερε μόλις 2.500 ευρώ στην μετοχική ένεση των ναυπηγείων Ελευσίνας.
Μια ΟΝΕΧ που ελπίζει να διατηρηθεί στη ζωή, στην αμερικανική βοήθεια που δεν έχει έρθει ακόμη και αφού έχει προηγηθεί μια συμφωνία που διάγραψε οφειλές άνω των 200 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους, από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία για να “ζησουν” τραβούν πελάτες απο το Νεώριο, συμφωνα με καταγγελίες πρώην εργαζομένων στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.
Οι καταγγελίες για το Νεώριο…
Καταγγελίες που είναι ακόμη νωπές και που δεν διαψεύσθηκαν για επιταγές χωρίς αντίκρισμα, του επενδυτή Ξενοκώστα, και για κεφάλαια που ποτέ δεν ήρθαν στο Νεώριο το οποίο αποπλήρωνε τελικά υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους απευθυνόμενο στη μόνιμη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού και ορισμένες εμπορικές εργασίες.
…και οι χειροκροτητές υπουργοί
Σε όλο αυτό το γαϊτανάκι υποσχέσεων και επικοινωνιακών φωτοβολίδων συμμετέχουν και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης που χειροκροτούσαν το «μνημόνιο συνεργασίας». Να ήταν κάποια τελική συμφωνία θα ήταν ίσως κατανοητό το χειροκρότημα, αλλά «μνημόνιο συνεργασίας» που δεν δεσμεύει κανένα; Τέσσερις υπουργοί, Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, και Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, πολύ γρήγορα φαίνεται να λησμόνησαν, το έγκλημα του Blue Horizon και τις διαγραφές οφειλών των ναυπηγείων Ελευσίνας προς το ελληνικό δημόσιο, τους Έλληνες φορολογουμένους.
Όμως ενώ η δικαστική διερεύνηση για τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το πανελλήνιο απαιτεί απαντήσεις, παρά τα κόλπα που μηχανεύεται η εταιρεία. Η αλήθεια κάποια στιγμή θα λάμψει!


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.