Ήταν μια χρονιά που «έσπασε» πολλά ρεκόρ η Γκρέτα Γκέργουιγκ με την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Barbie», με κορυφαία στιγμή όταν ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτρια ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών 2024.

«Μέσα σε 15 χρόνια, έχει καθιερωθεί στην κορυφή του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ των Καννών με χαρά και υπερηφάνεια υποδέχεται την Αμερικανίδα σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό Γκρέτα Γκέργουικ ως Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής για την 77η διοργάνωσή του», αναφέρει το φεστιβάλ.

Γίνεται η 2η γυναίκα σκηνοθέτιδα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση.

Η πρόεδρος του φεστιβάλ Άιρις Νόμπλοχ και ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι «είναι μια προφανής επιλογή, καθώς η Γκρέτα Γκέργουικ ενσαρκώνει τόσο τολμηρά την ανανέωση του παγκόσμιου κινηματογράφου, της οποίας οι Κάννες είναι κάθε χρόνο προοίμιο», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους η πρόεδρος του φεστιβάλ Άιρις Νόμπλοχ και ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό.

«Σπάει» ένα ακόμη ρεκόρ

Η Γκέργουικ θα είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης των ΗΠΑ που θα γίνει πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον επικεφαλής της επιτροπής του 2023, τον Σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές με το Χρυσό Φοίνικα.

Επίσης είναι το νεότερο πρόσωπο που θα βρεθεί στη θέση αυτή εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες, μετά τη Σοφία Λόρεν, που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής το 1966 σε ηλικία 31 ετών.

Η Γκέργουικ ανέφερε σε δήλωσή της πως είναι «έκπληκτη και ενθουσιασμένη» που επελέγη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές