Έλληνας φωτογράφος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, «ζωντανεύοντας» την Αθήνα όπως ήταν τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, σ’ ένα μοναδικό κι εντυπωσιακό ταξίδι στον χρόνο.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσαλκάνη, ο οποίος εργάστηκε 13 ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει το αριστούργημά του. Σε βίντεο που απεικονίζουν το παρελθόν, ο φωτογράφος παρουσιάζει σε 3D την Αθήνα πριν από χιλιάδες χρόνια.
Αποκορύφωμα των προσπαθειών του είναι ο ιστότοπος «Ancient Athens 3D», που προσφέρει μια μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία.
Προσομοιώσεις της ζωής στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια
Ο Τσαλκάνης τονίζει στον εν λόγω ιστότοπο ότι οι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις που προσφέρονται παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στην καθημερινή ζωή πριν από χιλιετίες.
Υποστηρίζει ότι η τρισδιάστατη τεχνολογία χρησιμεύει ως ένα απίστευτο εργαλείο για την οπτικοποίηση του παρελθόντος, προσφέροντας προσομοιώσεις της ζωής στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια.
Ο δημιουργός συμπληρώνει πως: «Δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς να βλάψουμε τα πραγματικά μνημεία».
Η Αρχαία Αθήνα σε 3D:
Ο Ancient Athens 3D, που δημιουργήθηκε το 2008, παρουσιάζει μια δυναμική αναπαράσταση των επτά περιόδων, αναγνωρίζοντας τη μικρή αναντιστοιχία με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των ιστορικών κειμένων.
Κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη περίοδο από το μενού, παρέχοντάς τους ένα σύντομο μάθημα ιστορίας και συνδέσμους σε μεμονωμένα μνημεία, καθένα από τα οποία διαθέτει αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν την εποχή του.
Εκτείνοντας επτά ιστορικές περιόδους από το 1200 π.Χ. κατά τη μυκηναϊκή περίοδο έως το 1833 μ.Χ. στη σύγχρονη εποχή, η ιστοσελίδα παρουσιάζει τη μνημειώδη εξέλιξη της πόλης.
Η Χρυσός Αιώνας του Περικλή
Κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ., η Αθήνα, η πόλη της θεάς Αθηνάς, γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απέκτησε πρωτοφανή δόξα υπό την ηγεσία του διάσημου ρήτορα Περικλή.
Ο Περικλής διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Αθήνας στη «Χρυσή Εποχή» της μέσω στρατηγικών πολιτικών.
Ο Δημήτρης Τσαλκάνης ανέλαβε λοιπόν το φιλόδοξο έργο της αναβίωσης αυτής της χρυσής εποχής, χρησιμοποιώντας προγράμματα τρισδιάστατης απεικόνισης.
Ο φωτογράφος, με γνώμονα το πάθος, ενημερώνει τακτικά τον ιστότοπο με νέα αρχαιολογικά δεδομένα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της Αθήνας.
Πηγή: in.gr
Latest News
Οταν η μπανάνα είναι... έργο τέχνης πωλείται 6,2 εκατ. ευρώ
Στη δημοπρασία... κονταροχτυπήθηκαν επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές
Η «χρυσή» αποχώρηση του Ναδάλ - Πόσα κέρδισε από το τένις
Από το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως 14χρονος το 2001, ο Ναδάλ έχει συγκεντρώσει νίκες και τεράστια ποσά
Σπάει ρεκόρ η αξία της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας
Οι περιοδείες των σούπερ σταρ βοήθησαν την βρετανική μουσική βιομηχανία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Economist τόσο το Βρετανικό Μουσείο όσο και η βρετανική κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Sotheby’s: 65,5 εκατ. δολ. για τα «Νούφαρα» του Μονέ
Η πώληση του έργου του Κλοντ Μονέ σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική ισοδυναμεί με μια σημαντική νίκη για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's
Με... ρυθμούς Snoop Dogg οι επιχειρηματικές συμβουλές στη Μάρθα Στιούαρτ
Ο διάσημος ράπερ έγινε επιχειρηματικός σύμβουλος της Μάρθα Στιούαρτ και της άλλαξε τη ζωή
Έσπασε τα κοντέρ: 60 εκατ. νοικοκυριά καθηλώθηκαν στο Netflix για τον αγώνα Πολ-Τάισον
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73 - Όλα τα ρεκόρ του Netflix
Ο Τζέικ νίκησε τον Μάικ Τάισον στο event της χρονιάς και πήρε 40 εκατομμύρια [εικόνες]
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73.
Βόπκε Χούκστρα: Δύσκολο εγχείρημα η επιτυχία της COP29
Βασική προϋπόθεση η σημαντική αλλαγή στη χρηματοδότηση, δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το κλίμα αναφερόμενος στην COP29
Μαρία Αντουανέτα: 4,5 εκατ. ευρώ για τα ματωμένα διαμάντια που κόστισαν το κεφάλι της
Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντένιου περιδεραίου που κόστισε στην Μαρία Αντουανέτα το κεφάλι της