Η Thales Alenia Space, η κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), υπέγραψε σύμβαση πολλαπλών αποστολών με την PT Len Industri για την παράδοση ενός υπερσύγχρονου αστερισμού παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συνδυάζει ραντάρ και οπτικούς αισθητήρες, για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας.

Οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα περιλαμβάνει το διαστημικό και το επίγειο τμήμα στην Ινδονησία. Αυτός ο αστερισμός παρατήρησης της γης περιλαμβάνει οπτικούς δορυφόρους και δορυφόρους ραντάρ που ενσωματώνονται και ελέγχονται μέσω ενός επίγειου τμήματος πολλαπλών αποστολών στο οποίο συμβάλλει η Telespazio (Leonardo 67%, Thales 33%).

Κατασκευή ημιαγωγών στο… διάστημα

Οι επιχειρησιακά δοκιμασμένες λύσεις της Thales Alenia Space υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχεία απόκριση του συστήματος και η ενισχυμένη ικανότητα Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR). Ο αστερισμός θα ελέγχεται από την PT Len για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ινδονησίας.

Σε συνεργασία με την Thales Alenia Space, η PT Len θα αναπτύξει ένα σύστημα επίγειου τμήματος πολλαπλών αποστολών το οποίο θα παρέχει λειτουργίες ελέγχου, συντήρησης, επεξεργασίας δεδομένων και ανάλυσης για το αμυντικό δορυφορικό σύστημα. Επιπλέον, η PT Len θα παρέχει στο Υπουργείο Άμυνας πρόσβαση στο υφιστάμενο δορυφορικό σύστημα παρατήρησης της Γης με υψηλή συχνότητα επανεπίσκεψης μέσω μιας συνεργασίας με την BlackSky. Αυτή η υπηρεσία θα παρέχει πρώιμη δορυφορική ικανότητα ISR για το Υπουργείο Άμυνας και τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας πριν από τη λειτουργία του Δορυφορικού Συστήματος Άμυνας.

Ο ινδονησιακός αστερισμός παρατήρησης της Γης θα βασιστεί στην ολοκληρωμένη λύση ραντάρ και οπτικών (all-in-one) της Thales Alenia Space, αξιοποιώντας την ισχυρή τεχνογνωσία της στην παροχή σύνθετων ολοκληρωμένων συστημάτων τα οποία επίσης ενσωματώνουν τα βασικά δομικά στοιχεία της Telespazio για το επίγειο τμήμα. Ο ινδονησιακός αστερισμός παρατήρησης της γης βασίζεται στην μακροχρόνια τεχνογνωσία στους οπτικούς αισθητήρες της Thales Alenia Space στη Γαλλία και στην τεχνογνωσία των δορυφόρων SAR της Thales Alenia Space στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη