Την αμφιβολία του για το κατά πόσον οι κεντρικές τράπεζες έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού τραπεζικού γίγαντα UBS, Sergio Ermotti.

«Ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθεί κανείς να κάνει προβλέψεις για τους επόμενους μήνες – είναι σχεδόν αδύνατο. Τούτου λεχθέντος, σε αυτό το στάδιο δεν είμαι ακόμη πεπεισμένος ότι ο πληθωρισμός είναι πραγματικά υπό έλεγχο» υπογράμμισε ο Ermotti στην ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche όταν ρωτήθηκε για τις οικονομικές προοπτικές.

«Η τάση φαίνεται ευνοϊκή, αλλά πρέπει να δούμε αν θα συνεχιστεί. Εάν ο πληθωρισμός πλησιάσει τους στόχους του 2% σε όλες τις μεγάλες οικονομίες, οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσαν να χαλαρώσουν λίγο. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ευκίνητοι» πρόσθεσε.

Πότε θα μειωθούν τα επιτόκια; – «Γρίφος» οι ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών

Περικοπές

Η UBS είπε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στην Ελβετία για να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά της Credit Suisse – τη μεγαλύτερη συγχώνευση τραπεζών από την παγκόσμια οικονομική κρίση, που ενορχηστρώθηκε από το ελβετικό κράτος για να αποτρέψει την κατάρρευση της Credit Suisse.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με βάση την αρχή της αξιοκρατίας. Χρησιμοποιούμε συνταξιοδοτήσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φυσικές αποχωρήσεις. Τρεις χιλιάδες άτομα στην Credit Suisse δεν διέπραξαν λάθη, αναμφίβολα πολύ λιγότεροι», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας: «Στην πραγματικότητα, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουμε αυτές τις επιλογές, απολύοντας ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για αυτό που συνέβη».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ήταν πιθανό να έχουν τελειώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι τα χαμηλότερα επιτόκια έρχονταν στο προσκήνιο, αλλά οι κεντρικές τράπεζες έχουν επιμείνει στα σχέδια να διατηρήσουν αυστηρή πολιτική εντός του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή