
Πτωτικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ασίας, με εκείνη της Νότιας Κορέας όμως να διαφοροποιείται, καθώς έλαβε στήριξη από τον τομέα της άμυνας.
Στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία θα συνεδριάσει για τελευταία φορά φέτος. Σύμφωνα με την ING, η BOJ αναμένεται να διατηρήσει όλες τις κύριες ρυθμίσεις πολιτικής της, «αν και ο γενικός τόνος για τη μελλοντική πολιτική θα μπορούσε να αρχίσει να αμβλύνεται».
Επιτόκια
Επίσης, η Κίνα θα ανακοινώσει τα βασικά επιτόκια δανείων την Τετάρτη, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ιαπωνία αναμένονται την Παρασκευή.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 7.426,40 μονάδες, σπάζοντας ένα σερί έξι ανοδικών ημερών.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,64% και έκλεισε στις 32.758,98 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,66% στις 2.316,86 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε κατά 0,13% υψηλότερα στις 2.566,86 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,51% και έκλεισε στις 850,96 μονάδες.
Οι μετοχές των αμυντικών εταιρειών έκλεισαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα. Η μετοχή της Korea Aerospace Industries και η Hyundai Rotem σημείωσαν άνοδο περίπου 1% η καθεμία, αλλά οι μετοχές της Hanhwa Aerospace υποχώρησαν.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,94%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,3%.


Latest News

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Υπό πίεση οι ευρωαγορές - Στηρίζει τον DAX η Siemens Energy
Οι αγορές αναμένουν την επικείμενη ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας