
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται, υπογράμμισε ο Ίλον Μασκ, σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει ότι είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης.
«Ο συναγερμός για την αλλαγή του κλίματος είναι υπερβολικός βραχυπρόθεσμα», τόνισε ο Μασκ, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση της δεξιάς που διοργάνωσε το κόμμα της ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, και πρόσθεσε ότι το περιβαλλοντικό κίνημα έχει πάει πολύ μακριά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάσουν την πίστη τους στο μέλλον.
Στη σύνοδο κορυφής COP28 για το κλίμα, εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν τη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων για να αποτρέψουν τη χειρότερη κλιματική αλλαγή, που σηματοδοτεί το τέλος της εποχής του πετρελαίου.
Μασκ: Τελειώνει η τύχη του – Αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία;
Χαμηλές γεννήσεις
Ο Μασκ είπε ότι θεωρεί τον εαυτό ως υποστηρικτή του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό, μακροπρόθεσμα, οι βιομηχανίες να μειώσουν τα δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα που παίρνουν από τη γη και απελευθερώνουν αέρια στην ατμόσφαιρα με την καύση ορυκτών καυσίμων.
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μεσοπρόθεσμα», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς εάν οι εταιρείες του θα επενδύσουν στην Ιταλία, ο Μασκ είπε ότι ανησυχεί για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.
«Νομίζω ότι η Ιταλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επενδύσεις, αλλά θέλω να τονίσω ότι ανησυχώ για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων. Εάν το εργατικό δυναμικό μειωθεί, ποιος θα εργαστεί στη χώρα;» ανέφερε. Και κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κίνητρα για τις οικογένειες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, προσθέτοντας ότι μια χώρα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στις μεταναστευτικές ροές για να καλύψει το κενό.


Latest News

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές απέναντι στα τουρκικά assets - Τι φοβούνται
Το ποσό αυτό των 25 δισ. δολ. με το οποίο στήριξε τη λίρα η κεντρική τράπεζα αντανακλά το υψηλό κόστος στήριξης της εύθραυστης οικονομίας σε μια δραματική εβδομάδα για την Τουρκία

Η Αργεντινή αναζητά... 23η διάσωση από το ΔΝΤ και ζητά δάνειο 20 δισ.
Το πακέτο που ζητά η Αργεντινή και η σταδιακή του εφαρμογή του υπόκειται σε έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Καμπανάκι Νάγκελ: Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ