
Αθώος ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου, δήλωσε ο Βρετανός που κατηγορείται για απάτη ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ενός σχεδίου τύπου Ponzi, το οποίο αφορούσε ανύπαρκτα κρασιά πολυτελείας.
Όπως ανέφεραν οι αρχές, ο Στίβεν Μπάρτον, 58 ετών, εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη από το Μαρόκο την Παρασκευή για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, όπου συνελήφθη το 2022 όταν εισήλθε στη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο της Ζιμπάμπουε.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μπάρτον, μαζί με έναν συνεργάτη του, διηύθυνε την Bordeaux Cellars, μια εταιρεία που φέρεται να μεσολαβούσε για δάνεια μεταξύ επενδυτών και συλλεκτών κρασιών υψηλής καθαρής αξίας.
Ο Μπάρτον δήλωσε αθώος για το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε το 2022, και αναμένεται θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.
Το κατηγορητήριο
Ο Μπάρτον και ο συγκατηγορούμενος Τζέιμς Γουέλσλι φέρεται να ζήτησαν 99 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2019, προσεγγίζοντάς τους σε μέρη όπως συνέδρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμφότεροι έλεγαν στους επενδυτές ότι τα δάνεια θα καλύπτονταν από κρασί που αποθήκευαν για πλούσιους συλλέκτες και υποσχέθηκαν κέρδη μέσω πληρωμών τόκων, ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.
Ωστόσο, αυτοί οι συλλέκτες «δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα και η Bordeaux Cellars δεν είχαν τις ποσότητες των σπάνιων κρασιών που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν τα δάνεια».
Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια φυλάκιση για τις κατηγορίες της απάτης μέσω εμβάσματος, της συνωμοσίας απάτης μέσω εμβάσματος και της συνωμοσίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Latest News

O Τραμπ «απασφάλισε» - Αυξάνει τα τέλη για πλοία κατασκευασμένα στην Κίνα
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος σχεδιάζει να χρεώνει τα πλοία για κάθε ταξίδι, όχι για κάθε λιμάνι των ΗΠΑ, μετά από αντίδραση της βιομηχανίας

Έσοδα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για το Netflix
Μεγάλες βοήθειες έλαβε το Netflix από τις φθηνές συνδρομές με προβολή διαφημίσεων, όπου αυτές είναι διαθέσιμες -

Κίνηση έκπληξη της Τουρκίας - Αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων
Η απροσδόκητη κίνηση έρχεται καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει τους δασμούς Τραμπ και αναταραχή από την σύλληψη Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος της Renault αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan
Ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα

Στο στόχαστρο ξανά η Google - Η νέα δίκη για μονοπωλιακές πρακτικές
Η απόφαση επιτρέπει στις ΗΠΑ να υποστηρίξουν ότι η Google πρέπει να πουλήσει διαφημιστικά εργαλεία

Κλιμακώνει τον «πόλεμο» με το Χάρβαρντ η Ουάσινγκτον - Στο στόχαστρο οι ξένοι φοιτητές
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας - DHS θέλει το Χάρβαρντ να παραδώσει πειθαρχικά αρχεία αλλοδαπών φοιτητών και προσωπικού

Πλήγμα για Hermès - LVMH λόγω δασμών -Αντιδρούν όμως διαφορετικά στον Τραμπ
Η LVMH κατηγορεί την ΕΕ για τους δασμούς και απειλεί με... μετακόμιση - Όχι όμως και η Hermès, που ανακοίνωση αυξήσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα κόστη για πλοία που συνδέονται με την Κίνα
Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν «στοχευμένη δράση για ν’ αποκαταστήσουν τ’ αμερικανικά ναυπηγεία», επιβάλλοντας νέα αυξημένα κόστη σε πλοία που ελλιμενίζονται στα λιμάνια τους και συνδέονται με την Κίνα.

Η Κίνα και το... Πάσχα ρίχνουν τις πωλήσεις της Pernod
Παρόλα αυτά η Pernod τα πήγε καλά στις ΗΠΑ καθώς οι μεταπωλητές εκεί στόκαραν εν όψει δασμών Τραμπ

Από Ιούνιο ανεβάζει... ταρίφα η Ford εάν παραμείνουν οι δασμοί Τραμπ
Προειδοποίηση της Ford προς τους αντιπροσώπους της ότι οι δασμοί πιθανότατα θα αυξήσουν τις τιμές τους επόμενους μήνες