Η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης χτύπησε  και φέτος την Παρασκευή 15/12 στο AMVER Awards Gala Dinner, τον θεσμό κύρους που έχει γίνει παράδοση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε για μία ακόμη χρονιά από το Propeller Club Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδότησε  άλλο ένα ορόσημο απόδοσης τιμής στην εξαιρετική δέσμευση των Ελλήνων στη ναυτοσύνη.

Ερυθρά Θάλασσα: Γιατί οι ναυτιλιακές αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους – Το κρίσιμο πέρασμα που ελέγχουν οι Χούθι

Στην φετινή τελετή τιμήθηκε το σύνολο σχεδόν της ελληνικής ναυτιλίας. Τιμήθηκαν 192 Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με στόλο 2.057 πλοίων, σχεδόν ο μισός ελληνόκτητος στόλος, για την αταλάντευτη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AMVER, που αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στην ασφάλεια στη θάλασσα.

Για την ιστορία οι δεκαπέντε ναυτιλιακές με τα περισσότερα πλοία στο σύστημα AMVER είναι ο Όμιλος Αγγελικούση με 108 πλοία, ο όμιλος TMS Group of Companies με 108 πλοία, η Technomar Shipping με 81 πλοία, η Tsakos Group of Companies με 72 πλοία, η Laskaridis Shipping με 69 πλοία, η Thenamaris με 66 πλοία, η Capital Group με 64 πλοία, η V. Ships Greece με 63 πλοία, η Starbulk με 62 πλοία, η Danaos Shipping με 61 πλοία, η Minerva Marine με 53 πλοία, η Euronav με 50 πλοία, η Golden Union με 37 πλοία, η Gaslog LNG με 36 πλοία και η Prime Marine Management με 36 πλοία.

Τα AMVER Awards αναδεικνύουν και τιμούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα πληρώματα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη της ζωής των ναυτικών αξιοποιώντας το Σύστημα AMVER, μια κοινή πρωτοβουλία της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και των ηγετών της εμπορικής ναυτιλίας, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 1958.

Ο Πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης, αναφέρθηκε στην ιστορία των βραβείων και τόνισε ότι όπως κάθε χρόνο στην εκδήλωση αυτή  τιμώνται οι ναυτικοί, τα πλοία και οι εταιρείες που σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που από το 2000 έχει συμβάλει στο να σωθούν 8.000 ανθρώπινες ζωές».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων για δυο λέξει «τη ναυτοσύνη και το φιλότιμο». Είναι όπως είπε «δυο λέξεις που δυσκολεύεσαι να τις μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες, γιατί είναι γεμάτες περιεχόμενο και μάλιστα, είναι αυτές που μας καθορίζουν, είναι αυτές που καθορίζουν την ελληνική ναυτιλία σε όλα τα επίπεδα».

Η βραδιά των Βραβείων AMVER έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός αναγνώρισης μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στον τομέα της Αυτοματοποιημένης Αμοιβαίας Βοήθειας Διάσωσης Πλοίων.

Η αφοσίωση της ελληνικής ναυτιλίας σε ότι αφορά την ασφάλεια, πιστεύω πως με την αποψινή τελετή επιβεβαιώνει το κύρος της, υπογράμμισε ο Υπουργός και αναφέρθηκε και στη στενή ελληνοαμερικανική συνεργασία στη ναυτιλία αλλά και μεταξύ των λιμενικών σωμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία