
Για τα τέλη κυκλοφορίας, για τον φορολογικό συντελεστή στο 15% στις πολυεθνικές αλλά και για την μείωση των τεκμηρίων μέσα στο 2024 μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, o υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πώς μπορούμε να τα εκτυπώσουμε
Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης σχετικά με το τρέχων ζήτημα των τελών κυκλοφορίας «θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.
Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως-γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία-για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.
Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:
– Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
– Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
– Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
«Φορολογικός συντελεστής 15% στις πολυεθνικές από τον Γενάρη»
«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η χώρα μας όμως, ήταν πάρα πολύ ενεργή το προηγούμενο διάστημα στις διαβουλεύσεις που έγιναν στον ΟΟΣΑ (…) Εδώ λοιπόν έγινε μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια. Όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ ενωθήκαμε μαζί και επήλθε μια συμφωνία στο επίπεδο του ΟΟΣΑ με δυο πυλώνες. Και ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός ο οποίος έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες και μπορεί να υιοθετηθεί από τη χώρα μας. Αυτή η συμφωνία λοιπόν, μεταγράφηκε ως μια ευρωπαϊκή οδηγία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» δήλωσε αρχικά στον δημοσιογράφο.
«Μειώνονται τα τεκμήρια μέσα στο 2024»
Ερωτηθείς εν συνεχεία για το ζήτημα των τεκμηρίων υπογραμμίζει το εξής «όσον αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία είναι σημαντικά, αυτά θα τα επανεξετάσουμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός τους, διότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις είτε να είναι πολύ χαλαρά και να μην λαμβάνουν υπόψη τους κάποια δεδομένα είτε σε άλλες περιπτώσεις να είναι πάρα πολύ αυστηρά και να μην έχουν αποτέλεσμα (…). Δεν υπάρχει προγραμματισμός για τον εξορθολογισμό των τεκμηρίων. Έχουμε όμως, μια επιτροπή η οποία πρέπει να συντάξει ένα πόρισμα αλλά αυτό θα πάρει κάποιους μήνες, δυο τρεις και από κει και πέρα θα μπορέσουμε να έχουμε μια εισήγηση για να μπορούμε να πάμε εντός του 24».


Latest News

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.

Ολοκληρώθηκε το παζλ της επενδυτικής βαθμίδας - Τι σημαίνει ο «χρησμός» της Moody's
Η Moody’s Ratings αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε Baa3 από Ba1. Η προοπτική έχει αλλάξει σε σταθερή από θετική

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση χρέους
«Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πολυεπίπεδες αναταράξεις, έχει αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης