Σημαντικές στηρίξεις από την άνοδο του Nikkei της Ιαπωνίας έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο πολιτικής στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν έκανε καμία αλλαγή στην πολιτική αρνητικών επιτοκίων, διατηρώντας το επιτόκιο αναφοράς στο -0,1%. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε επίσης σταθερή τη στάση της σχετικά με την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων αμετάβλητη.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,41% στις 33.219,39 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με κέρδη 0,73% στις 2.333,81 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 7.489,10 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις στις 2.568,55 μονάδες. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,86% στις 858,30 μονάδες αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 22 Σεπτεμβρίου τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,94% την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,14%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ιαπωνική Nippon Steel υποχώρησε κατά 5,8% στα 3.052 γιεν, αφού συμφώνησε να αγοράσει την U.S. Steel για 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η Nippon Steel αγοράζει την US Steel για 55 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει ένα premium σχεδόν 40% από την τελευταία τιμή κλεισίματος της US Steel την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, αλλά τελικά αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια στο 4,35%, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της. Η RBA είπε ότι η υπόθεση για την αύξηση των επιτοκίων συνδέεται με τις προσδοκίες ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% για παρατεταμένη περίοδο και ότι υπάρχουν κίνδυνοι να παραταθεί αυτή η περίοδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά

Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές

Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες

Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών